E-sport

Heroic fyrer og sagsøger skandaleramt træner

Nicolai 'HUNDEN' Petersen er fra dags dato ikke længere tilknyttet Danmarks næstbedste rangerede Counter-Strike-hold, Heroic.

Counter-Strike-holdet Heroic har afbrudt samarbejdet med træner Nicolai 'HUNDEN' Petersen med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter, han ifølge det danske mandskab blandt andet har delt hemmeligt materiale om spillere. Det oplyser holdet i en pressemeddelelse.

- Heroic er chokeret over Nicolais handlinger og er dybt triste over måden, han har ladet holdet i stikken på.

- I forhold til at bevare sportens integritet for fans og alle andre involverede, er det nødvendigt at klargøre, at sådan en opførsel er uacceptabel og vil have alvorlige konsekvenser, lyder det, hvor holdet også tilføjer, at de er kede af måden, det hele skal slutte på.

Ifølge pressemeddelelsen har Nicolai 'HUNDEN' Petersen delt fortrolig og ømtålelig information fra holdets strategibog med en nøgleperson forud for en af verdens største Counter Strike-turneringer, IEM Cologne 2021, der løb af stablen tidligere i juli.

Det anser holdet som et klart kontraktbrud, da det slet ikke var godkendt og skete uden holdets viden.

- En juridisk proces er sat i gang i Danmark. To retslige instanser har uafhængigt fundet tilstrækkelige beviser. Problemet er blevet rapporteret til ESL (turneringsarrangør, red.) og ESIC (E-sportens kommission for integritet, red.), lyder det.

Heroic oplyser videre, at de ikke har flere kommentarer til sagen for nu.

Ingen beviser fundet

"De tilstrækkelige beviser", som Heroic omtaler, er dog ikke så tilstrækkelige. Ulrich Schulze, der er administrerende direktør for ESL, oplyser på Twitter, at de påbegyndte en undersøgelse, efter ESIC havde havde informeret dem om, at 'HUNDEN' havde delt information med en person til IEM Cologne. Mere har de dog ikke fundet.

- I løbet af undersøgelsen fandt vi ud af, at en mappe med informationer var blevet delt, men modtageren af den har aldrig åbnet den. Derfor havde det ikke nogen mulig indflydelse på turneringens integritet.

- I lyset af IEM Cologne var det ikke nødvendigt at bestemme, om informationen og delingen af den er en strafbar forbrydelse, skriver Ulrich Schulze og tilføjer, at det for nu er en sag mellem Heroic og 'HUNDEN'.

Derudover oplyser Ian Smith, der arbejder for ESIC, til TV 2 SPORT, at kommissionen ikke kan kommentere yderligere end det, ESL allerede har udtalt.

Afviser det hele

Nicolai 'HUNDEN' Petersen stod ikke til at få sin kontrakt forlænget med holdet, men at han allerede forlader mandskabet nu, var ikke en del af planen.

Onsdag eftermiddag italesatte 'HUNDEN' på Twitter de rygter, der altså nu er blevet bekræftet af holdet selv. Her afviser han anklagerne.

- Heroic og jeg har været et perfekt match, men de nylige begivenheder er dybt beklagelige. Fordi jeg bekymrer mig om spillerne, har jeg altid haft et ønske om og interesse i, at vores rejse sammen skulle have den bedst mulige afslutning, og jeg ønsker Heroic alt det bedste, når jeg rejser.

- Nylige rygter hævder, at jeg har delt Heroics stratbook (spillerinstruktioner, red.). Det kan jeg kategorisk afvise. Jeg har den største respekt for Heroic, og jeg vil aldrig skade holdet eller på andre måder påvirke det negativt.

- Det materiale, jeg har delt, er anti-strat materiale (modstanderinstruktioner, red.) af modstandere. Dette materiale er blevet delt med kolleager fra andre hold i lyset af sparring. Vidensdeling er essentiel for mig som træner, når man skal blive ved med at udvikle sig. På intet tidspunkt er Heroics egne taktikker blevet delt, skriver han blandt andet.

TV 2 SPORT forsøger at få en kommentar fra Nicolai 'HUNDEN' Petersen.

Tidligere ramt af skandaler

Det er ikke første gang, at træneren er kommet i fokus for noget negativt.

Nicolai 'HUNDEN' Petersen blev i slutningen af august 2020 tildelt en karantæne, der i første omgang lød på et års udelukkelse fra sin trænergerning, fordi han til sin egen og Heroics fordel udnyttede en såkaldt bug (fejl, red.) i det berømte computerspil.

I tre år kendte han til den bug, der tillod ham at overvåge alle hjørner af et map (banen, red.), så han på den måde var i stand til at dele informationer, der ellers ikke skulle videregives til spillerne.

Siden kom han tilbage som træner for Heroic, men nu er han fritstillet igen.