E-sport

Stortalent kan blive Astralis' joker i danskerbrag

Når Astralis og Heroic fredag aften mødes i ESL Pro League, kan Astralis-talentet Philip 'Lucky' Ewald spille en jokerrolle.

Det største og mest eksponerede rivalopgør i dansk sport er New Firm. Altså fodboldkampen mellem FCK og Brøndby.

Et lignende opgør er ved at udvikle sig inden for Counter-Strike: Global Offensive, når de danske hold Astralis og Heroic møder hinanden.

En markant forskel på de to opgør er, at mens FCK og Brøndby mest dominerer på nationalt plan, er Astralis og Heroic blandt de bedste CS:GO-hold i verden. Faktisk har begge mandskaber tidligere rangeret som verdens bedste CS:GO-hold.

Astralis-joker kan blive afgørende

Fredag aften står de to storhold så over for i hinanden i en af de største tuneringer i verden, ESL Pro League.

En turnering, som begge mandskaber tidligere har vundet. Seneste udgave vandt Heroic efter en overlegen indsats, hvor holdet undervejs ikke tabte en eneste kamp.

CS:GO-ekspert Niels 'rizcgg' Topp er spændt på kampen, hvor én spiller kan vise sig, at blive afgørende.

- Det er super spændende at se på det her nye Astralis-talent, 'Lucky'. Der er et kæmpe pres på ham, og der er mange unge spillere, der ville knække på det. Det er svært at sige, hvordan han kommer til at håndtere det, men det bliver spændende at følge med i.

Philip 'Lucky' Ewald skrev kontrakt med Astralis i slutningen af juli. Han blev købt fri af det danske talenthold Tricked for en unavngiven transfersum.

Astralis under pres

ESL Pro Leagues gruppespil nærmer sig sin afslutning, og det har budt på lutter sejre til Heroic, mens det har været en blandet fornøjelse for Astralis.

Heroic har vundet alle sine fire gruppekampe, Astralis har vundet to og tabt to, hvorfor holdet nu er under et enormt pres i forhold til at kunne gå videre til slutspillet.

Gruppe A

1. Heroic 12 point (4 kampe)

2. Vitality 9 point (4 kampe) 

3. ENCE 6 point (4 kampe) 

4. Astralis 6 point (4 kampe) 

5. Spirit 3 point (4 kampe)

6. Bad New Bears 0 point (4 kampe) 

Astralis skal slå Heroic, og samtidig skal Bad News Bears få skovlen under ENCE, for at Astralis har en chance for avancement. Heroic er sikker på en plads i slutspillet.

- Astralis har kun haft fem træninger forud for tuneringen, og de har samtidig skiftet ud på deres hold. Deres ellers faste spiller 'Xyp9x' er røget på bænken til fordel for 'Lucky', hvilket selvfølgelig kræver noget tilvænning, siger 'rizcgg'.

- I de kampe, vi har set her i begyndelsen af sæsonen, har Heroic set bedst ud. De har den fordel, at de ikke har skiftet ud på deres hold modsat Astralis. Måske vil Astralis være bedre om nogle måneder, men lige nu ser Heroic bedst ud. Derfor er de mine favoritter.

Afstemning

Hvem vinder kampen?

De tre bedste hold i de fire grupper går videre til slutspillet. Gruppevinderne er direkte videre til kvartfinalerne, mens nummer to og tre i hver gruppe skal spille ottendedelsfinale.

Astralis er det bedste CS:GO-hold nogensinde

Selvom Astralis ikke længere er at finde øverst på verdensranglisten, har holdet domineret sporten de senere år og ifølge Niels 'rizcgg' Topp været det bedste hold nogensinde.

- Det Astralis-hold, der vandt tre Majors i streg, var og er uden tvivl det bedste CS:GO-hold, der nogensinde har været. Det synes jeg ikke, man kan have et reelt argument imod.

- Med rent logisk tænkning og udelukkende ved at kigge på papiret kan der ikke være nogen tvivl. Det Astralis-hold er det bedste, der nogensinde har været.

Astralis' Major-sejre:

  • Berlin Major 2019
  • Katowice Major 2019
  • London Major 2018
  • Atlanta Major 2017

Kampen fredag aften kan ses direkte på TV 2 PLAY fra klokken 20.00.