E-sport

Stor sag om snyd genåbnes måske - dømt træner vil hjælpe

Kommission vil måske åbne en sag mod Heroics Counter-Strike spillere for at afklare, om de kendte til trænerens snyd under to kampe i 2020.

Det skabte rystelser i Counter-Strike-verdenen, da Heroics Counter-Strike træner, Nicolai ’HUNDEN’ Petersen for snart et år siden blev idømt en karantæne på 12 måneder for snyd ved at have udnyttet en bug (en fejl) i spillet.

Spekulationerne om, hvorvidt spillerne vidste – og dermed havde accepteret – at træneren snød, føg dengang livligt gennem luften i debatterne på især sociale medier.

Det er på tide, at kortene endelig kommer på bordet, og at både ESIC og resten af omverdenen får indblik i sagen

Nicolai ’HUNDEN’ Petersen

Derfor var det heller ikke uden en vis opstandelse, at den selvsamme træner forleden stod frem og ændrede sin forklaring. Nu lød forklaringen, at flere spillere vidste, at han snød.

Nu kan trænerens nye udmeldinger potentielt få store konsekvenser for de spillere, der i sin tid var en del af holdkortet.

Eksklusivt materiale kan få ESIC til at genåbne sag

De seneste dages påstande fra træneren kan resultere i, at sagen genåbnes af ESIC (Esports Integrity Commission ,red.), som er den instans, der i sin tid idømte Nicolai ’HUNDEN’ Petersen en karantæne.

Det fortæller kommissær ved ESIC, Ian Smith, til TV 2 SPORT.

- Muligvis giver det grund til at se på sagen igen, men det vil kræve, at jeg ser det bevis, som Jacob ’Pimp’ Winneche har fået indsigt i og ytret sin mening omkring, før jeg kan afgøre, hvorvidt en undersøgelse kan eller bør genåbnes, siger Ian Smith.

Counter-Strike-eksperten Jacob ’Pimp’ Winneche, som Ian Smith omtaler, har af TV 2 SPORT fået forelagt dele af Nicolai ’HUNDEN’ Petersens dokumentation. Eksperten finder det overvejende sandsynligt, at træneren fortæller sandheden om spillernes viden.

Nicolais udlægning tegner et helt forkert billede

Joachim Haraldsen, Heroics administrerende direktør

Da trænerskandalen foldede sig ud i den brede offentlighed i 2020, blev 37 trænere fra hele verden idømt karantæner af forskellige længder. Indtil videre er ingen spillere blevet straffet af ESIC for at have deltaget i snyd med buggen.

- Der var intet konkret bevismateriale til rådighed omkring spillernes involvering i snyden og udnyttelsen af 'trænerbuggen’ på nogen af de involverede hold, og vi havde på daværende tidspunkt ikke ressourcerne til proaktivt at indhente det. Hvis vi var blevet præsenteret for det, så ville vi have kigget på det, ligesom vi ville gøre det nu, siger Ian Smith.

HUNDEN forbereder allerede sin sag

TV 2 SPORT forholdt mandag Nicolai ’HUNDEN’ Petersen ESIC' og Ian Smiths kommentarer. Her fortalte den tidligere træner, at han allerede arbejder på at klargøre al sin dokumentation med henblik på at aflevere den til blandt andre ESIC.

- Jeg er glad for, at Ian Smith vælger at forholde sig til beviser frem for spekulationer i denne sag. Det er på tide, at kortene endelig kommer på bordet, og at både ESIC og resten af omverdenen får indblik i sagen, siger han.

Han afviser, at han er ude på at skade spillerne, selvom han arbejder aktivt på at få ESIC til at undersøge, om spillerne kendte til trænerens snyd.

- Det handler for mig hverken om at bygge en specifik sag op om hævn eller om at straffe nogen. Det handler derimod om at få sandheden frem.

- Jeg har fra dag ét, siden coach-bug-skandalen kom frem, givet mit klare ønske til kende over for Heroic-ledelsen om, at vi burde være fuldstændig ærlige i sagen og ikke feje noget væk under gulvtæppet. Jeg blev truet på min sikkerhed under coach bug-skandalen, da jeg modsagde mig ledelsens beslutning om at fortie sandheden – det er vigtigt at forstå i forhold til det dårlige arbejdsmiljø i Heroic

- Hvad omverdenen heller ikke er klar over er, at jeg gennem min advokat allerede havde sendt min opsigelse til Heroic, som skulle være gældende fra d. 31. juli 2021. Få dage inden min opsigelse trådte i kraft, valgte man i stedet at fyre mig, siger Nicolai ’HUNDEN’ Petersen.

Heroics daværende spillere

  • Nikolaj "niko" Kristensen (spiller i dag for OG)
  • Johannes "b0RUP" Borup (spiller i dag for MAD Lions)
  • Casper "cadiaN" Møller (spiller stadig for Heroic)
  • Martin "stavn" Lund (spiller stadig for Heroic)
  • René "TeSeS" Madsen (spiller stadig for Heroic)

TV 2 SPORT præsenterede fredag Nicolai 'HUNDEN' Petersens påstande om trusler og dårligt psykisk arbejdsmiljø for Heroic-ledelsen. Holdets administrerende direktør, Joachim Haraldsen, forklarede i et skriftligt svar:

- Nicolai blev i dag (fredag 27. august, red) suspenderet for anden gang af ESIC for uetisk opførsel. Alligevel fortsætter han med at bebrejde alle andre end sig selv. Dette er en forlængelse af den adfærd, Nicolai har haft, lige siden han fik endnu en chance hos Heroic.

- Vi kan ikke gå ind i detaljerede diskussioner om forholdet til en tidligere medarbejder, men Nicolais udlægning tegner et helt forkert billede. Det er vigtigt at påpege, at det, vi tidligere har refereret til som "alvorlige tillidsproblemer", ikke kun var knyttet til ledelsen, men også den øvrige administration, præstationsteamet og værst af alt spillerne.