E-sport

- Jeg væmmes, hvis det er sandt, siger dansk stjerne

Counter-Strike-ekspert mener, at det er "meget alvorligt" for Heroic, hvis det er sandt. Den danske stjerne 'karrigan' kalder det for en skændsel.

Kendte Heroic-spillerne til, at deres træner, Nicolai 'HUNDEN' Petersen, udnyttede en fejl i spillet under to kampe tilbage i maj 2020?

Det er et af de varmeste emner i Counter-Strike-miljøet for tiden, og da TV 2 SPORT lagde nye informationer frem i skandalesagen om den såkaldte coachbug fredag, vakte det opsigt verden over, hvor flere internationale topspillere og eksperter har reageret.

Den tidligere topspiller og nuværende Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche har også set materialet og mener, at Heroic har et forklaringsproblem.

- Det er meget alvorligt for Heroic og spillerne. Der er mere og mere, der tyder på, at det her har fundet sted, og at de har været bevidste om den her snyd. Med de dokumenter og informationer, der er blevet lagt ud af TV 2, er der endnu mere, der peger i retning af, det har fundet sted, og at spillerne har været klar over det, siger Jacob 'Pimp' Winneche.

Eksperten understreger, at det er vigtigt at slå fast, at der ikke er noget fældende bevis.

'HUNDEN' fortalte fredag aften, at han har afleveret al sin dokumentation til Esports Integrity Commission (ESIC).

Dansk stjerne: - Jeg væmmes, hvis alt dette er sandt

TV 2 SPORT delte blandt andet et uddrag af en samtale mellem den tidligere Heroic-spiller Nikolaj 'niko' Kristensen og tidligere Heroic-træner 'HUNDEN', hvor spilleren bekræfter, at "alle på holdet vidste det".

Hvad er coachbug?

Coachbug var en fejl, der eksisterede i Counter-Strike frem til 26. august 2020.

Hvis en træner udnyttede fejlen, kunne vedkommende se områder af banen, som en træner normalt ikke kan eller bør se.

For eksempel kunne træneren se modstandernes placeringer og bevægemønstre og give denne information videre til sit eget hold.

Udover samtalen mellem de to tidligere Heroic-kollegaer kom TV 2 SPORT i besiddelse af en serverlog fra en kamp, der kan understøtte 'HUNDENs' forklaring om, at spillerne vidste, at han snød.

Helt konkret viser dataene, at den nuværende Heroic-stjerne René 'TeSeS' Madsen under opvarmningen til en kamp tilbage i maj 2020 kan have hjulpet 'HUNDEN' til at opnå en position, der giver et godt overblik over banen Dust2.

Den information fik blandt andre den danske Counter-Strike-stjerne Finn 'karrigan' Andersen til at harcelere.

- Hvis informationen med, at spillere hjælper træneren med at bruge fejlen, er sand, er det en ren skændsel for det, jeg har været en del af i 20 år. Jeg væmmes, hvis alt dette er sandt, skriver FaZe-danskeren på Twitter.

Hans danske kollega og rival på Complexity Kristian 'k0nfig' Wienecke er dybt forarget, hvis det viser sig, at Heroic-spillerne vidste, at 'HUNDEN' snød under kampene.

- Heroic er ærlig talt ulækre, hvis alle vidste det. Jeg håber, I får, hvad I fortjener, skriver han.

Går ud over Heroic-stjernes ry, mener ekspert

Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche mener heller ikke, at det ikke ser godt ud for René 'TeSeS' Madsen.

Hvor stiller det 'TeSeS'?

- Forudsat at det er sandt - og det er vigtigt at understrege, når der ikke er noget, der er konkluderet endnu - er der noget, der tyder på, han har været involveret. Og det stiller selvfølgelig 'TeSeS' enormt dårligt. Hans troværdighed, ry og givetvis hans chancer for at blive på et godt hold i verdenstoppen er jo blevet forringet markant, siger 'Pimp'.

Ikke kun 'TeSeS' befinder sig i en dårlig position. De tre andre på det daværende hold, hvis navne ikke er blevet nævnt i artikler, Martin 'Stavn' Lund, Johannes 'b0RUP' Borup og Casper 'cadiaN' Møller, må også tænke deres, mener eksperten.

- Når der begynder at blive nævnt navne, må der sidde spillere tilbage og tænke: "Puha, hvordan gør vi det her, og bliver jeg også hevet med ned i faldet?".

- Jeg tror ikke, vi har set det sidste til spillerne og deres involvering. Jeg tror heller ikke, vi har set det sidste til det her forstået på den måde, at der kommer til at være en eller anden konsekvens for spillerne. Om det bliver, at de bliver udelukket fra at spille, eller at det bliver, at deres ry bliver sværtet til, er svært at sige, siger 'Pimp'.

På baggrund af TV 2 SPORTs materiale udtalte Heroic blandt andet, at de vil hjælpe ESIC med det materiale, de ønsker. Derudover ville de ikke at "gå ind i en længere offentlig diskussion".

Johannes 'b0RUP' Borup, der i dag spiller for MAD Lions, har ikke ønsket at udtale sig.