Stor sag om snyd genĂĄbnes

Den store sag om trænersnyd i Counter-Strike ruller videre. Dømt træner hævder, at flere spillere vidste, han snød.

Der er pustet nyt liv i sagen om coachbuggen i Counter-Strike, og med afsæt i nye oplysninger fra en af hovedpersonerne er sagen genåbnet.

Det skriver ESIC (Esports Integrity Commission) på sin hjemmeside næsten et år efter, at instansen idømte Nicolai ’HUNDEN’ Petersen et års karantæne for at udnytte en fejl i spillet, mens han var træner for Heroic.

Hvad er coachbug?

Coachbug var en fejl, der eksisterede i Counter-Strike frem til 26. august 2020.

Hvis en træner udnyttede fejlen, kunne vedkommende se områder af banen, som en træner normalt ikke kan eller bør se.

For eksempel kunne træneren se modstandernes placeringer og bevægemønstre og give denne information videre til sit eget hold.

Genåbningen af sagen skyldes, at ’HUNDEN’ har indsendt materiale, der ifølge ham beviser, at flere spillere på Heroic-holdet var klar over, at han udnyttede den såkaldte coachbug.

- Nogle af spillerne var klar over det. Jeg vil ikke sætte navne på, da jeg synes, det er op til spillerne selv, sagde Nicolai 'HUNDEN' Petersen til TV 2 SPORT, inden han sendte oplysningerne til ESIC.

Med de nye udtalelser vender 'HUNDEN' 180 grader, fordi han tidligere har udtalt, at han handlede pĂĄ egen hĂĄnd.

- På trods af at denne påstand er i modstrid med tidligere offentlige udtagelser, som Mr. Petersen er kommet med, har ESIC åbnet en formel undersøgelse af sagen, skriver ESIC.

Heroics daværende spillere

  • Nikolaj "niko" Kristensen (spiller i dag for OG)
  • Johannes "b0RUP" Borup (spiller i dag for MAD Lions)
  • Casper "cadiaN" Møller (spiller stadig for Heroic)
  • Martin "stavn" Lund (spiller stadig for Heroic)
  • RenĂ© "TeSeS" Madsen (spiller stadig for Heroic)

Heroic afviser beskyldning

Nicolai ’HUNDEN’ Petersen var ansat hos Heroic frem til juli 2021, hvor han blev fyret og sagsøgt for at forsøge at dele materiale med en person uden for Heroic-organisationen. Denne handling har kostet ’HUNDEN’ en karantæne på to år.

Det er efter fyringen, ’HUNDEN’ har ændret forklaring i coachbug-sagen, der kostede ham den første karantæne.

Heroics direktør har inden genåbningen af coachbug-sagen afvist den nye anklage om, at flere af spillerne vidste, at han ’HUNDEN’ snød.

- Nicolai Petersen svigtede sine holdkammerater ved at snyde, han svigtede dem ved at dele fortrolig og følsom information med en stor konkurrent, og han svigter dem nu en tredje gang ved at forsøge at give dem skylden for hans gerninger. Det er ikke særlig heroisk, har Joachim Haraldsen tidligere skrevet til TV 2 SPORT.