E-sport

Heroic tæt på endnu et stort comeback

Det danske CS:GO-hold Heroic spillede lørdag aften en tæt semifinale i ESL Pro League Season 14.

Heroic var tæt på at levere endnu et stort comeback, men lørdag aften lykkedes det ikke komme tilbage ligesom i kvartfinalen.

Danskerne tabte semifinalen ved ESL Pro League Season 14 til allersidst, da Natus Vincere (NaVi) vandt den afgørende bane sølle to runder.

NaVi – Heroic 2-1

  • Mirage: 16-14
  • Overpass: 13-16
  • Nuke: 16-14

I det afgørende map var NaVi på vej mod sejren med en føring på 12-7, men det fik danskerne lavet om på. En forrygende stime bragte stillingen på 12-12, og da Heroic vandt den sjette runde på stribe, kom de foran for første gang i mappet.

Det holdt dog ikke længe. Heroic tabte overraskende den efterfølgende runde, hvor Martin ’stavn’ Lund ellers lagde ud med at nedlægge tre modstandere. Og så tog spændingen ellers til, da Heroic kom på 14-13, inden NaVi udlignede igen.

Derefter kom NaVi på 15-14, og med klart dårligere våben i den efterfølgende runde var Heroic-spillerne chanceløse, da det hele skulle afgøres.

Første turnering efter alvorlige beskyldninger

Finalen står mellem NaVi og Vitality, der slog OG 2-0 i den første semifinalen. Finalisterne kæmper om førstepræmien på 175.000 dollar (cirka 1,1 millioner kroner), mens der er 60.000 dollar (cirka 377.000 kroner) til nummer to. De tabende semifinalister kan tage 30.000 dollar (cirka 188.000 kroner) med hjem.

Playoff ved ESL Pro League er første gang, Heroic spiller, siden holdets tidligere træner Nicolai ’HUNDEN’ Petersen har udtalt, at flere spillere vidste, han snød under to kampe i 2020.

Hans udtalelser og en række nye dokumenter har ført til, at sagen om snyd er blevet genåbnet.