E-sport

Imponerende Astralis-comeback sikrer plads i Royal Arena

Med en sejr over Team Liquid er Astralis klar til gruppefinale i Blast Premier Fall og på plads i København.

Det danske Counter-Strike-hold Astralis leverede et flot comeback lørdag mod Team Liquid og kan glæde sig på to fronter.

Med sejren på 2-1 er holdet klar til gruppefinalen i Blast Premier Fall mod franske Vitality, men nok så vigtigt var der en stor sidegevinst ved sejren.

Den betyder nemlig, at det danske hold har booket en plads ved computerne, når verdens bedste hold tørner sammen i Royal Arena til Blast Premier Fall-finalerne i slutningen af november.

Astralis 2-1 Team Liquid

  • Vertigo: 9-16
  • Nuke: 16-11
  • Dust2: 16-13

- Det var sgu en spændende kamp, må man sige. Det er fedt. Royal Arena, det kan vi godt lide, siger Emil 'Magisk' Reif til TV 2 SPORT, mens holdkammeraten Peter 'dupreeh' Rasmussen tilføjer:

- Det var nice. Det vil vi ikke gå glip af. At vi skal spille i Royal Arena, det er jo det allervigtigste.

Efter de to mandskaber havde delt de første to maps imellem sig, var der lagt op til et drama på Dust2, der var den afgørende bane.

Her så det kortvarigt sort ud, da Astralis kom bagud med 5-11, men stille og roligt fik det danske hold kæmpet sig tilbage i kampen. Ved 13-13 var det helt lige igen.

Astralis-spillerne holdt fast i deres momentum resten af kampen. Da danskerne for sjette runde i træk trak det længste strå, var sejren i hus med 16-13.

- Vi elsker at spille foran danske fans, det er de bedste fans i verden. Jeg ryster næsten. Nogle gange føles det næsten, som om det er lang tid siden, Astralis har vundet de her kampe, så det var virkelig en forløsning, men drengene har virkelig også arbejdet hårdt, så det er fuldt fortjent, siger træner Danny 'zonic' Sørensen.

Pladsen kunne holdet havde sikret allerede fredag, men her stod netop Vitality i vejen. Det sendte Astralis ud i en opsamlingskamp mod amerikanske Team Liquid om en plads til finalerne i København.

Senere lørdag har Astralis chancen for revanche mod Vitality, når gruppefinalen spilles. En finale, der selvfølgelig betyder noget, men i sidste ende var kampen mod Team Liquid altså den vigtigste, da det har sikret pladsen i Royal Arena.

Der er otte hold med i finalerne i Royal Arena, hvor der altså nu er sikret dansk deltagelse.

Holdene dyster om en præmiepulje på næsten 2,7 millioner kroner. Vinderen snupper 1,4 millioner kroner.