Astralis er klar til majorforsvar efter fire sejre i træk

Det danske Counter-Strike-hold Astralis kvalificerede sig med en sejr lørdag til årets eneste majorturnering.

Astralis er historiens mest vindende Counter-Strike-hold, når det kommer til majorturneringer, de største turneringer inden for spillet.

Lørdag blev holdet klar til årets eneste majorturnering efter en sejr over amerikanske Complexity i kvalifikationsgruppen forud for selve majoren.

Kampen skulle afgøres på blot en enkelt bane, hvor det danske hold sejrede med 16-14 efter ellers at have været bagud 12-14.

Dermed har danskerne vundet de første fire af de fem gruppekampe og er sikret en af de to pladser i hovedturneringen.

- Det er en sindssygt fed følelse lige nu, og der var godt med lyd på, lige da vi vandt, siger holdets vikarierende ingame-leader, Emil "Magisk" Reif.

- Det har været en virkelig fed turnering for os. Vi er tilbage på LAN (turneringer foran livepublikum, red.), og der har vi bare en rytme og et teamplay, vi aldrig rigtig tvivler på.

Triumf efter hård periode

Kvalifikationen er en stor triumf for Astralis, som i løbet af 2020 og 2021 har gennemgået store forandringer på holdet, som har gjort det svært at bevare niveauet fra de foregående år.

I 2020 måtte holdet i to længere perioder undvære en af spillerne, der var sygemeldt med stress-symptomer.

I 2021 skiftede holdets største stjerne, Nicolai "Dev1ce" Reedtz så til svenske NIP. Og for tiden er holdet uden ingame-leader Lukas "Gla1ve" Rossander, som står midt i en snarlig familieforøgelse.

Det har gjort det svært at levere store resultater, men nu er holdet klar til årets største turnering, der skal spilles i Stockholm fra 23. oktober.

Efter en svær start på året føler holdet nu, at man er på rette vej igen.

- Vores mål for efteråret har været kvalifikation til Blast i Royal Arena og til majoren. De mål har vi nu indfriet, så nu går vi selvfølgelig efter at gå så langt som muligt i begge turneringer, lyder det fra Emil "Magisk" Reif.

Astralis vandt første gang en major i januar 2017, og efter majorsejre til Gambit og Cloud9 i de to følgende, har Astralis vundet de tre seneste i træk.

Den seneste var i september 2019, mens coronapandemien førte til aflysning af den eneste planlagte major sidste år.