Astralis vandt drama med taktik, de aldrig har brugt før i kamp

Astralis kvalificerede sig til årets største turnering, Majoren, da det danske hold vandt 16-14 over amerikanske Complexity i kvalifikationsgruppen.

Samtlige 30 runder skulle i brug, da Counter-Strike-holdene Astralis og Complexity – med flere danskere på holdet – lørdag aften mødtes i kvalifikationen til Majoren.

Astralis vandt med den mindst mulige margin efter en interessant sidste runde, hvor Astralis endte med at hive en genial taktik ud af ærmet. Men det var faktisk første gang, den kom i brug i en rigtig kamp, fortæller Peter "dupreeh" Rasmussen til TV 2 SPORT efter sejren.

- Jeg når at råbe og skrige, at vi skal køre et setup (en taktik, red.), der hedder ’alternate’. Det er et setup, vi har snakket om, vi ville køre nogle gange, men vi har aldrig gjort det i praksis.

"Det er ret surrealistisk"

Det var da også meget tæt på at gå galt, men "dupreeh" og Astralis-spillerne var både heldige og dygtige, da de lige nøjagtig ramte en god timing, så modstanderne fra Complexity ikke så dem.

Og da det amerikanske hold så kom buldrende, var Astralis fuldstændig klar til at lukke dem ned og tage sejren.

- Jeg nåede at tænke, at hvis jeg ikke kom over at stå det rigtige sted, så ville setuppet være ødelagt. Jeg nåede lige præcis i position, og så stod vi bare fantastisk godt til at vinde.

- Det er ret surrealistisk, at et setup, vi ikke har arbejdet på eller prøvet i praksis, virker og sikrer os sejren, tilføjer Peter "dupreeh" Rasmussen.

Med sejren topper Astralis Gruppe B efter fire sejre ud af fire mulige i kvalifikationen, og da der kun er én kamp tilbage, er de altså sikret en plads ved Majoren nu.

Triumf efter hård periode

Kvalifikationen er en stor triumf for Astralis, som i løbet af 2020 og 2021 har gennemgået store forandringer på holdet, som har gjort det svært at bevare niveauet fra de foregående år.

I 2020 måtte holdet i to længere perioder undvære spillere, der var sygemeldt med stresssymptomer. I april 2021 ramte en bombe så holdet, da deres daværende største stjerne, Nicolai "dev1ce" Reedtz, skiftede til svenske NiP.

Og for tiden er holdet uden ingame-leader (holdkaptajn, red.), fordi Lukas "gla1ve" Rossander, som normalt indtager lederrollen, er forhindret i at deltage på grund af en snarlig familieforøgelse.

Det har gjort det svært at levere store resultater, men nu er holdet klar til årets største turnering, der skal spilles i Stockholm fra 23. oktober.