E-sport

Lille dansk hold med unik mulighed: - Vi kan blive udødeliggjort

Inden den nuværende Major-kvalifikationsturnering havde Copenhagen Flames indsamlet nul point. Alligevel er holdet nu på vej videre.

Det er næsten for godt til at være sandt – men sandt er lige præcis, hvad det er.

Onsdag kan Copenhagen Flames kvalificere sig til årets største Counter-Strike-turnering - Majoren - for første gang. Hvis altså resultaterne flasker sig. Og skulle holdet ikke få den fornødne hjælp, kan de ’bare’ gøre arbejdet selv ved at vinde deres egen kvartfinale torsdag og dermed sikre adgang til Majoren i Stockholm.

- Det var ikke noget, nogen af os havde regnet med. Vi var egentlig gået ud fra, at det ikke kunne lade sig gøre – og jeg havde eksempelvis planlagt en rejse med min kæreste i den periode, hvor der er Major, fortæller Daniel Vorborg, der er director of e-sports hos Copenhagen Flames, til TV 2 SPORT.

- For et stykke tid siden snakkede vi om, at vi skulle blive en fast del af top-30. Og ved årets slutning skulle vi gerne banke på til top-20 – men seks uger senere ligger vi allerede nummer 19 og banker på til Majoren, tilføjer han om holdets egne forventninger.

Vejen til Stockholm

  1. Copenhagen Flames er kvalificeret, hvis FaZe taber til BIG allerede onsdag aften
  2. Hvis FaZe vinder, kan Copenhagen Flames sikre sin kvalifikation med en sejr over Vitality i torsdagens kvartfinale. Hvis Copenhagen Flames slutter blandt de syv bedste i IEM Fall, er holdet ikke afhængig af andre resultater.

Nu kan vi nærmest blive udødeliggjort i spillet

Daniel Vorborg, director of e-sports hos Copenhagen Flames

Muligheden for kvalifikation til Majoren i Stockholm lå ikke just ligefor, da Copenhagen Flames tog hul på IEM Fall i slutningen af september. Inden turneringens start havde københavnerholdet ikke samlet et eneste point sammen i Major-kvalifikationen, men det er der ændret betragteligt på med fem sejre i træk over prominente modstandere.

- Vi har mødt nummer 4, nummer 11 og 15 i verden i gruppespillet. De er ikke inde i deres bedste periode lige nu, så vi vidste, der var muligheder, hvis vi spillede godt. Men det er kun fire måneder siden, vi startede holdet, så der var ingen af os, der troede på, det ville være realistisk at komme med i Majoren.

- Men nu kan vi nærmest blive udødeliggjort i spillet, hvis vi kommer med og får en sticker i spillet. Det vil være kæmpestort for både spillerne og holdet, siger Daniel Vorborg.

En sticker er et virtuelt klistermærke, man kan sætte på sit våben i spillet. Alle Major-deltagere får en sticker som en påskønnelse for at være med blandt de allerbedste hold.

Danskere i Majoren 2021

  • Astralis stiller kun med danske spillere: "Xyp9x", "dupreeh", "Magisk", "Bubzkji", "Lucky" og "gla1ve".
  • Heroic stiller også kun med danske spillere: "cadiaN", "refrezh", "stavn", "TeSeS" og "sjuush".
  • NIP har ’dev1ce’ med på holdet
  • mousesports har 'acoR' med på holdet
  • BIG har 'Gade' med på holdet

IEM Fall vises direkte på TV 2 PLAY – se sendeplanen her.