E-sport

Undertippede danskere misser første chance for sensation

TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert er overbevist om, at Copenhagen Flames indløser billet til verdens største turnering, Majoren.

De manglede ikke meget, men verdens nummer tre, Vitality, var for stor en mundfuld for danske Copenhagen Flames i IEM Fall-kvartfinalen kort før midnat torsdag.

De undertippede danskere, der med en sejr kunne have indløst en sensationel billet til Majoren, tabte 12-16, 14-16 i en særdeles underholdende og velspillet kamp. Og en højlydt kamp. Der blev nemlig råbt højt både på fransk og dansk i et psykisk spil holdene imellem.

Nederlaget betyder, at danskerne missede deres første chance for Major-billetten. Nu kæmper de i den såkaldte 5.-8-plads-bracket, og her gælder det for Copenhagen Flames om at undgå at ende sidst. Undgår de det, er de med i verdens største Counter-Strike-turnering i Stockholm i slutningen af oktober.

- Jeg føler, de har en god chance, siger TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Niels 'ricz' Topp og uddyber:

- De skal nok slå et af de andre hold i den bracket, når de spiller så godt op mod Vitality. Det er vanvittigt imponerende.

Én runde blev afgørende på Vertigo

Det unge danske hold viste imponerende spil på kampens anden bane, Vertigo, men da banen nåede hen mod sin afgørelse, faldt de sammen. De var ellers foran 14-11 og formøblede et overtal på fem mod to i 25. runde.

Siden tabte de resten af runderne til Vitality-spillerne.

Nu skal de forsøge at tage det positive med fra kampen mod de franske verdensstjerner, når de møder spanske Movistar Riders lørdag aften.