E-sport

Danskere leverer stor sensation

Undertippede Copenhagen Flames har kvalificeret sig til Majoren efter en uhyre spændende kamp mod Fiend.

Det danske CS:GO-mandskab Copenhagen Flames er klar til verdens største Counter-Strike-turnering, Majoren.

Det står klart efter en nervepirrende sejr over bulgarske Fiend, hvor der var en billet til Majoren på spil til det vindende mandskab. En kamp, hvor det afgørende map først blev afgjort efter fjerde overtid.

- Det er et kæmpe resultat for et hold som Copenhagen Flames at kvalificere sig til Majoren. Det er første gang for de her spillere og for holdet. De ved godt, det er det største, de har lavet. Det er vanvittigt for dem. Fantastisk præstation, siger TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

Copenhagen Flames 2 - 0 Fiend

  1. Nuke (valgt af Flames): 19-16
  2. Inferno (valgt af Fiend): 28-25

Copenhagen Flames vandt første map, Nuke, efter overtid. En spændende affære, der dog blev sat gevaldigt i perspektiv på andet map, Inferno, der første blev afgjort efter fire gange overtid.

Andet map blev en neglebidder af de helt store. Det var dog marginaler, der gjorde, at Fiend ikke vandt andet map tidligere. Faktisk var det nok kun to eller tre skud i magasinet, der gjorde udfaldet, og som altså senere betød, at Flames fik det afgjort inden tredje map.

Copenhagen Flames får sendt andet map ud i tredje overtid efter en vild afslutning. Video: TV 2 SPORT

Copenhagen Flames havde flere 'matchbolde' i løbet af kampen, hvor de førte både 18-16 og 24-23 og havde muligheden for at spille sig i Majoren. Faktisk fik danskerne det først afgjort i sjette matchbold.

Havde planlagt ferie

Copenhagen Flames har været den store overraskelse i IEM Fall, som er en afgørende kvalifikationsturnering til Majoren.

De undertippede danskere, der ikke betragtes som et stort hold, vandt fem ud af fem kampe i sin gruppe og avancerede videre til playoffs.

Muligheden for kvalifikation til verdens største turnering var nærmest ikkeeksisterende, da Copenhagen Flames tog hul på IEM Fall i slutningen af september. Inden turneringens start havde københavnerholdet ikke samlet et eneste point sammen i Major-kvalifikationen. Det blev der dog ændret betragteligt på.

Copenhagen Flames havde søndag sidste mulighed for at kvalificere sig til Majoren. Nederlag til henholdsvis Vitality og Movistar Riders i playoff betød, at søndagens kamp var sidste skud i bøssen.

- Det var ikke noget, nogen af os havde regnet med. Vi var egentlig gået ud fra, at det ikke kunne lade sig gøre - og jeg havde eksempelvis planlagt en rejse med min kæreste i den periode, hvor der er Major, fortalte Daniel Vorborg, der er director of e-sports hos Copenhagen Flames, til TV 2 SPORT tidligere på ugen.

- Det er kun fire måneder siden, vi startede holdet, så der var ingen af os, der troede på, det ville være realistisk at komme med i Majoren. Men nu kan vi nærmest blive udødeliggjort i spillet, hvis vi kommer med og får en sticker i spillet. Det vil være kæmpestort for både spillerne og holdet, forklarede Daniel Vorborg.

24 hold deltager i Majoren, som bliver afviklet i Stockholm senere på måneden. Copenhagen Flames er ikke det eneste danske hold, der deltager, da både Astralis og Heroic også er klar til årets største turneringen.

Majoren i Stockholm har en samlet præmiesum på to millioner dollars, hvilket svarer til cirka 13 millioner danske kroner.

Astralis har vundet de seneste tre Majors.