E-sport

Astralis-spiller er knust efter holdets beslutning

Astralis' beslutning giver god mening for Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche, som dog kalder det for "en hård skæbne" for spilleren.

Selvom verdens største Counter-Strike-turnering kun er to uger væk, må Astralis-spilleren Lucas ’Bubzkji’ Andersen se langt efter den.

Onsdag eftermiddag har det danske hold udeladt profilen fra holdet, der skal kæmpe for succes i Stockholm i PGL Major-turneringen. Med seks spillere på holdet var Astralis tvunget til at si en spiller fra, og her faldt valget på den 23-årige spiller.

- Jeg er knust over at blive udeladt efter at have været med til at kvalificere os. At misse min første Major og ikke kunne spille foran et ”hjemme”publikum gør ondt. Men desværre er der kun fem pladser. Jeg følte, at tingene individuelt har bevæget sig i den rigtige retning på det seneste, skriver ’Bubzkji’ på Twitter.

Han tilføjer, at han tager med holdet til den svenske hovedstad for at støtte sine holdkammerater så godt, som han kan.

- Aldrig let, siger sportsdirektør

Den ærgerlige følelse, Astralis-spilleren sidder med, forstår hans chef godt.

Sportsdirektør Kasper Hvidt roser dog sin spillers håndtering af den nedslående besked.

- Det er aldrig let at udelade en spiller fra startopstillingen, og det kan virke lidt unfair for Lucas, og trods omstændighederne har han været professionel omkring det og har altid leveret sit bedste på og uden for serveren, siger Kasper Hvidt i en pressemeddelelse fra Astralis.

Ekspert forstår beslutningen

Astralis tager til Majoren med ’Xyp9x’, ’gla1ve’, ’Magisk’, ’dupreeh’ og ’Lucky’, og det giver god mening, mener Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche.

- Det er en hård skæbne for ’Bubzkji’. Han har været med til at kvalificere holdet til turneringen og været med i et længere stykke tid.

- Fra et sportsligt perspektiv er det en fornuftig beslutning. ’gla1ve’ og ’Xyp9x’ har så meget erfaring og er forsvarende Major-vindere, og det er vigtigt at have sådanne spillere med til verdens største turnering, siger ’Pimp’.

Mens ’Bubzkji’ misser sin chance for debut i Majoren, får holdets nye spiller, ’Lucky’, den store oplevelse om to uger. Og det gør han, fordi hans rolle som AWP-spiller er uundværlig.

- ’Lucky’ har en rolle, som ingen af de andre kan udfylde. Ingen andre – heller ikke udefra – kan gøre et bedre job, end ’Lucky’ kan gøre lige nu. Med det er det store spørgsmålstegn og sandsynligvis svagheden ved Astralis lige nu, konstaterer ’Pimp’.

PGL Major i Stockholm begynder den 26. oktober, og vi dækker det intensivt på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Udover Astralis er danske Heroic og Copenhagen Flames også kvalificeret.