E-sport

"Håbløs" kinesisk lov tvinger 16-årig til to års pause

Lizhi ‘Starry’ Ye fik onsdag sit helt store gennembrud i CS:GO. Men det er på grund af kinesisk lovgivning hans sidste kamp i to år, slår han fast.

For få dage siden var den 16-årige kineser Lizhi ‘Starry’ Ye fuldstændig ukendt i Counter Strike-miljøet.

Siden onsdag har han været på alles læber efter en af de mest opsigtsvækkende præstationer i BLAST Premier Fall Showdown 2021.

Men den scene, han netop er braget ind på, kommer vi formentlig ikke til at se ham på de næste to år. Til turneringen brød han nemlig en ny kinesisk lov.

Tidligere i år blev det af den kinesiske regering bestemt, at børn og unge kun må spille onlinespil tre timer om ugen - mellem klokken 20 og 21 fredag, lørdag, søndag og helligdage.

Og det var altså uden for den tidsramme, at Lizhi ‘Starry’ Ye storspillede for sit hold, Lynn Vision.

Førte sit hold mod stort resultat

På første bane i BLAST Premier Fall Showdown-serien mod giganterne fra G2 Esports fik 16-årige 'Starry' folks kæber til at ramme gulvet.

- Det er vanvittigt!

- Det er den sygeste runde, lød det fra de danske kommentatorer.

Den unge kineser var i en pistolrunde eneste mand tilbage mod G2's fem. På mirakuløs vis lykkedes det ham at tage dem ud én efter én, og han var stærkt medvirkende til, at holdet højst overraskende vandt første bane, Vertigo, 16-14.

Se den vanvittige sekvens i videoen i toppen af artiklen.

På trods af storspil fra 'Starry' lykkedes det ikke ham og Lynn Vision at vinde kampen. Forhåndsfavoritterne fra G2 kæmpede sig tilbage og vandt kampen 2-1 knald-eller-fald-turneringen.

TV 2s Asien-korrespondent, Christina Boutrup, fortæller, at de restriktive regler bliver modtaget med blandede følelser.

Takker for støtten

Efterfølgende er roserne fløjet i den unge kinesers retning, og han har efter kampen været ude og takke for støtten.

- Jeg har aldrig modtaget så stor anerkendelse i mit liv som i dag. Jeg er virkelig glad for, vi formåede at slå G2 på en bane, og at jeg var i stand til at vise, hvad jeg kan, skriver han på det kinesiske sociale medie bilibili.

Men der er også en bagside af medaljen. En rigtig kritisk en.

- På grund af nogle håbløse restriktioner, vil kampen være min sidste i to år. Der er intet, jeg kan gøre ved det, fortsætter Lizhi ‘Starry’ Ye sit opslag.

- Det er på en måde den perfekte afslutning for mig, skriver han til sidst.

Vækker harme i miljøet: - Endnu en dum lov indført

Selvom han er glad for kampen og støtten, kan der næsten ikke være andet end en smule vrede i sidste sætning. Hvis der er, er han ikke alene om den følelse.

På sociale medier giver flere og flere fra miljøet deres mening til kende. Og de er ikke just positive.

En af dem, der har været ved tasterne, er CS:GO-stjernen Jake 'Stewie2K' Yip fra det amerikanske storhold Liquid.

- Det er absurd, at Kina indfører tidsbegrænsning på spilletimer og specielt så restriktive, timerne er.

- Det er en begrænsning af håbefulde kinesiske pro-spillere til at forfølge deres potentiale og konkurrere... Endnu en dum lov indført. Jeg kan ikke vente med at se, hvordan den håndhæves, og hvad det ender med, skriver Jake 'Stewie2k' Yip på Twitter.

For nu må den 16-årige Counter Strike-komet Lizhi ‘Starry’ Ye slukke skærmen - og i værste fald, hvis loven bliver håndhævet til fulde, vente to år med at bygge videre på sit fænomenale gennembrud.