E-sport

Astralis-stjerne i kovending – underskriver alligevel ny kontrakt

For få måneder siden var Astralis-stjernen Andreas "Xyp9x" Højsleth på vej væk. Mandag har han underskrevet en kontraktforlængelse med CS:GO-holdet.

Elitesport er en hurtig, foranderlig verden.

Det ene øjeblik tror du, at du skal skifte klub, hvorefter du lige pludselig skriver under på en kontraktforlængelse med din nuværende.

Det er noget i den stil, der foregår her. For blot to måneder siden åbnede Astralis-stjernen Andreas "Xyp9x" Højsleth op for at skifte væk til nye udfordringer. I stedet har han nu valgt at skrive under på en ny kontrakt med Astralis.

- Astralis har været en del af mig i så mange år. Det er ikke en hemmelighed, at jeg havde andre muligheder, men jeg er meget begejstret over, at vi er nået til enighed om, at jeg kan blive her, hvor jeg føler mig hjemme, siger Astralis-profilen i en pressemeddelelse.

Da Astralis i 2016 så dagens lys, var det med Andreas "Xyp9x" Højsleth på holdet, og nu har han så sat sin signatur på en kontrakt, der løber de næste fire år.

En kontraktforlængelse, der glæder holdets sportsdirektør, Kasper Hvidt.

- Han er en type spiller, nogen måske har en tendens til at undervurdere, men der er ingen af hans holdkammerater, der nogensinde er i tvivl om, at Andreas har deres ryg.

- Og så har han bare den der vanvittige evne til at afgøre kampe selv med det mest umulige udgangspunkt. Det er noget af den x-faktor, vi kommer til at arbejde endnu mere med i fremtiden, siger sportsdirektøren ifølge Ritzau.

Derfor har Astralis følgende spillere på kontrakt fra 2022:

  • Lukas "gla1ve" Rossander
  • Lucas "Bubzkji" Andersen
  • Philip "Lucky" Ewald
  • Andreas "Xyp9x" Højsleth

Det er stadig ikke meldt ud, om profilerne Emil "magisk" Reif og Peter "dupreeh" Rasmussen fortsætter hos Astralis i fremtiden. Begge to har kontraktudløb ved årsskiftet.

Yderligere kunne TV 2 SPORT i oktober erfare, at danske Kristian "k0nfig" Wienecke, der i en årrække har spillet for det amerikanske storhold Complexity, allerede har underskrevet en kontrakt med Astralis.

Kunne sagtens se sig selv et andet sted

"Xyp9x" havde oprindeligt kontraktudløb ved årsskiftet. Inden han bandt sig til Astralis for fremtiden, var han meget åben for at skifte til et andet hold.

- Jeg er taknemmelig for at have været en del af Astralis siden holdets start. Nu ser jeg frem til, hvad fremtiden bringer, skrev "Xyp9x" på Twitter tilbage i august.

I et interview med mediet Dexerto uddybede Andreas "Xyp9x" Højsleth, hvad han havde af overvejelser om sit mulige exit med det danske storhold.

- Jeg elsker Astralis, men jeg tror, at det er en god mulighed for at se, hvad jeg har af muligheder, og hvad fremtiden bringer.

- Jeg ved, at jeg vil fortsætte med at spille på det øverste niveau. Jeg kan sagtens se mig selv bruge mine evner og min viden til at opbygge en ny, succesfuld enhed eller hjælpe et etableret hold med at tage det næste skridt til toppen, sagde Andreas "Xyp9x" Højsleth for et par måneder siden.

"Xyp9x" er en del af det Astralis-hold, der senere i oktober skal forsøge at genvinde Major-titlen. Her var det "Bubzkji", der blev fravalgt, hvilket i høj grad "knuste" det danske stortalent.