E-sport

- Jeg håber, vi endelig kan lægge "HUNDEN"-rodet bag os, siger Heroic-chef

Mandag kom den længe ventede afgørelse i en genåbnet sag om snyd på Counter-Strike-holdet Heroic.

Efter de nuværende Heroic-spillere er frifundet for at kende til snyd, er det tid til at komme videre.

Det siger Joachim Haraldsen, der er CEO og medejer af Heroic Group, i en næsten otte minutter lang video på Youtube.

- Jeg håber, vi endelig kan lægge "HUNDEN"-rodet bag os og se fremad, lyder det blandt andet i videoen, hvor Haraldsen dog ikke nævner, at den daværende Heroic-spiller Nikolaj "niko" Kristensen er fundet medskyldig i at udnytte en fejl i spillet i 2020.

- Vores spillere har ikke været involveret i snyd, konstaterer Haraldsen om mandagens afgørelse fra Esports Integrity Commission (ESIC).

Afgørelsen har været ventet siden 6. september, hvor ESIC valgte at genåbne en sag om snyd fra 2020. Dengang blev den daværende Heroic-træner Nicolai "HUNDEN" Petersen idømt et års karantæne for at udnytte en såkaldt coachbug, men et år senere kom han med nye oplysninger om snyderiet.

Ifølge "HUNDEN" var han ikke alene om at kende til snyd på Heroic, som han ellers sagde i 2020. ”Nogle af spillerne var klar over det,” har han udtalt til TV 2 SPORT, hvorefter "HUNDEN" sendte materiale videre til ESIC, der skulle bevise hans påstand. Og det er tilfældet for en enkelt spiller, konkluderer ESIC med mandagens afgørelse, der som nævnt finder den daværende Heroic-spiller "niko" medskyldig.

- Det har været svært at tie stille, mens holdets spillere er blevet trukket gennem mudder af en person, der allerede har indrømmet løgn og snyd. Men vi besluttede ikke at deltage i den mudderkastning, "HUNDEN" startede i medierne. Først og fremmest fordi vi ville lade ESIC undersøge sagen, siger Joachim Haraldsen i videoen på Youtube.

- Vi har givet ESIC adgang til vores spillere og bidraget med en masse materiale, der er videregivet i sin helhed og ikke brudstykker. For os var det det rigtige at gøre i en alvorlig situation som denne, for flere menneskers karriere var på spil, tilføjer han.

"niko" undgår karantæne

"niko" spiller i dag for ’OG’, og det kan han fortsætte med. I mandagens endelige afgørelse står der, at Nikolaj "niko" Kristensen slipper for en karantæne fra spillet. Det skyldes "ekstraordinære omstændigheder", fordi "niko" lider af ADHD og Aspergers syndrom – en oplysning ESIC har fået tilladelse til at dele.

"niko" nøjes med en kraftig reprimande og advarsel, mens han blandt andet tvinges til at deltage i to uddannelsesmøder af en halv times varighed med en kommissær fra ESIC.

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra "niko", "HUNDEN" og Joachim Haraldsen.