E-sport

Dansk stjerne er henrykt inden verdens største turnering

Kort før Majoren i Stockholm mærker Heroic-spilleren Casper 'cadiaN' Møller ro og glæde på holdet efter en svær tid.

Undersøgelser, dårligt ry, afhøringer og offentligt pres.

Modgang har der været rigeligt af for det danske Counter-Strike-storhold Heroic, siden deres tidligere træner Nicolai ’HUNDEN’ Petersen anklagede dem for at være medskyldige i at snyde under to kampe.

Denne uge har dog været en stor kontrast for Heroic-holdet, der har meldt den ene positive nyhed ud efter den anden.

- Det har været en sindssyg tid med vildt mange positive udmeldinger fra os, siger Heroic-holdkaptajn Casper ’cadiaN’ Møller til TV 2 SPORT.

Han er taget til Stockholm sammen med sine holdkammerater, hvor verdens største turnering, PGL Major, begynder på tirsdag.

Ud over glæden over at skulle deltage kan de glæde sig over flere positive nyheder fra ugen, der snart går på hæld:

  • Mandag: Holdets tre nuværende spillere fra trænerskandalen, ’cadiaN’, ’Stavn’ og ’TeSeS’, bliver frikendt af Esports Integrity Commission (ESIC)
  • Tirsdag: Holdets spillere udtaler sig for første gang, siden deres tidligere træner 'HUNDEN' anklagede dem for at være med til at snyde
  • Onsdag: Holdet ansætter Counter-Strike-legenden Richard ’Xist’ Landström som fast analyst og træner under Majoren
  • Torsdag: Holdet bliver en del af Louvre Agreement, som betyder, at de er sikret deltagelse i store ESL Pro League-turneringer til næste år
  • Torsdag: Holdet annoncerer partnerskab med energidrikgiganten Red Bull

Efter en hård tid kan de nu se frem mod Majoren uden at skulle have en undersøgelse til at hænge over deres hoveder.

- Det har været en tid, hvor der har været fokus på andre ting end det spillemæssige. Nu kommer vi med en masse fede nyheder, som efter min mening kun kommer til at bidrage til, at vi står stærkere på serveren. Det her med at være et partnerhold giver noget sikkerhed og tryghed.

- Det gør det også at tilføje så erfaren en spiller som træner og at få nogle sponsorer, som virkelig vil det her projekt, under vingerne. Spillerne får en masse ro af, at man kan mærke, at baglandet har styr på alle de her ting, siger ’cadiaN’

Sigter efter arenaen i Stockholm

Heroic åbner turneringen i Sverige med en kamp mod kinesiske TYLOO. Det er dog svært ikke at se længere frem, erkender holdkaptajnen.

- Vi sidder med en meget spændt følelse. Vi glæder os. Vi har fået en god lodtrækning i første kamp. Der er lang vej til at nå det mål, vi gerne vil. Det ultimative mål er at komme til arenaen, hvor der er meldt om sindssygt mange tilskuere og plads til 17.000, siger ’cadiaN’.

Hvis Heroic skal nå arenaen, kræver det, at det danske mandskab når kvartfinalen.

Vi sender intensivt fra turneringen på TV 2 PLAY og TV 2 ZULU. Vi åbner med danskerbraget mellem Astralis og Copenhagen Flames tirsdag klokken 10.00. Heroic viser vi klokken 13.45.