E-sport

Danske Heroic får perfekt start på Major-turnering

Heroic var i problemer undervejs, da de tirsdag åbnede Majoren i Sverige med en sejr over kinesiske TYLOO.

Se Majoren direkte på TV 2 PLAY

De seneste uger og måneder har meget været sagt og skrevet om danske Heroic.

Flere af de nuværende spillere fra det danske Counter-Strike: Global Offensive-hold har været under anklage for medvirken til snyd. For en uge siden blev de frikendt, og tirsdag spillede Heroic så deres første kamp ved verdens største turnering, Majoren.

Her mødte de kinesiske TYLOO, og her kan Heroic, der udelukkende består af danske spillere, glæde sig over en god afslutning.

Heroic 1-0 TYLOO

  • Kampen blev spillet bedst af ét map
  • Inferno: 16-12 (8-7 ved pausen)
  • Heroic er nummer 5 i verden, mens TYLOO er nummer 56
  • Heroic møder i næste kamp MOUZ - den spilles senere tirsdag

Majoren er inddelt i tre dele. Tre sejre sender et hold videre til det næste gruppespil.

Heroic trodsede problemer

Det danske hold, der åbnede kampen som såkaldte counter-terrorister, så længe ud til at gå til pause med en komfortabel føring, men fire kinesiske runder i træk betød, at Heroic kun var foran med 8-7 halvvejs.

De to hold byttede roller, så det nu var Heroic, der var terrorister, men det ændrede ikke på, at TYLOO bevarede momentum. Kineserne vandt således de første tre runder efter sidebyttet, og pludselig var stillingen 8-10.

Men blødningen blev stoppet, og herfra så Heroic sig ikke tilbage. Danskerholdet steppede op og vandt 8 af de efterfølgende 10 runder, hvilket var mere end rigeligt til at sikre sejren.

Dermed følger Heroic i fodsporene på Copenhagen Flames, der ligeledes vandt deres første kamp ved Majoren efter en sikker sejr over landsmændene fra Astralis.

Turneringens format

Turneringen er inddelt i tre dele – Challengers, Legends og Champions - og spilles i år i Sverige.

Først konkurrerer 16 hold om otte pladser i den anden kvalifikationsrunde. Alle de tre danske hold skal spille Challengers-kampe. Hvert hold skal vinde tre kampe for at gå videre. Taber man tre, er man ude.

De otte bedste hold går videre til Legends-runden, hvor de parres med de otte bedste hold fra kvalifikationen. Her er blandt andre NaVi, Gambit og NiP placeret.

De otte bedste hold fra Legends går så videre til Champions, der tidligere er kendt som playoffs.

De sidste otte hold rykker ind i Avicii Arena i Stockholm, hvor der er plads til 17.000 tilskuere. Her er det én mod én, hvor vinderen går videre, og taberen ryger ud. Til sidst er der kun én tilbage.