E-sport

Danske Major-hold tæt på at gå videre efter perfekt dag

Onsdag mødes Copenhagen Flames og Heroic i et direkte opgør om at gå videre til næste fase i PGL Major-turneringen.

Se Majoren direkte på TV 2 PLAY

Majorens første dag har været en blandet fornøjelse set med danske briller.

For mens Astralis har tabt de to første kampe og nu er tæt på at ryge ud, er sagen den stik modsatte for Copenhagen Flames og Heroic, der begge står med to sejre ud af to mulige.

Det står klart efter tirsdagens sidste kampe, hvor først Copenhagen Flames besejrede tyske BIG med 16-11, inden Heroic udspillede MOUZ med samme cifre.

Dermed er de to danske mandskaber nu kun én sejr fra at kvalificere sig til den næste fase i den første Major-turnering siden 2019.

Særligt Copenhagen Flames har imponeret stort på det seneste. For to uger siden kvalificerede de sig sensationelt til Majoren, der betragtes som verdens største turnering. Nu står de så med det ene ben i turneringens næste fase.

Ét dansk hold er sikker på at gå videre

Turneringens format er bygget op således, at et hold går videre fra den indledende fase, når det har vundet tre kampe. Omvendt er tre nederlag ensbetydende med et exit.

Og det betyder, at mindst ét dansk hold nu er sikker på et gå videre. Onsdag skal Copenhagen Flames og Heroic således mødes i et direkte opgør om at gå videre. Taberen har fortsat flere muligheder for at hente den ene sejr, der kræves.

- Det bliver en test for Flames. Heroic er et klassemandskab, og de er et mandskab, som vi forventer vil spille sig i playoff med de præstationer, de har leveret.

- Hvis Flames kan slå Heroic, så melder de sig for alvor ind i kampen, og så er det et hold, vi er nødt til at tage seriøst, når vi snakker om hold, der kan komme i playoffs, siger CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

Astralis skal holde forsøge at holde sig i live, når de møder GODSENT, der ligeledes har tabt begge kampe.

Tirsdagens kampe blev alle spillet bedst af ét map. Det ændrer sig fra onsdag, hvor der vil blive spillet bedst af tre.

Turneringen i Stockholm er inddelt i tre faser - Challengers, Legends og Champions. I det indledende gruppespil - Challengers - konkurrerer 16 hold om 8 pladser i anden runde, hvor de parres med de otte bedste hold fra kvalifikationen.

De otte bedste hold fra Legends går så videre til Champions, der tidligere er kendt som playoffs.