- Vi bliver nødt til at tage dem seriøst, siger ekspert om dansk overraskelse

Counter-Strike-holdet Copenhagen Flames debuterede i Major-sammenhæng med to sejre og har nu tre forsøg til at sikre avancement.

Se Heroic-Flames onsdag kl. 12.30 på TV 2 PLAY

Alene det at de kvalificerede sig til Majoren blev udråbt som en sensation.

Derfor tegnede danske Copenhagen Flames sig da også for den helt store historie på tirsdagens åbningsdag, da to kampe endte med to sejre over henholdsvis Astralis (16-6) og BIG (16-11).

Holdet var inden Majoren ikke spået mange chancer, men det er der vendt op og ned på efter dag ét, mener ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche.

- Vi bliver nødt til at tage holdet seriøst, når vi snakker playoffs til en Major, siger han.

Tre chancer for at gå videre

Majoren er inddelt i tre faser. Tre sejre sender et hold videre til anden fase, og i sidste ende venter der altså et eventuelt playoff-spil for de otte bedste hold.

Dermed har Copenhagen Flames nu tre chancer til at spille sig videre til anden fase.

- De lykkes med alt, der har med teamwork at gøre. Alle spillere stepper op, og det er små ting, der adskiller dem fra de andre hold, som også har gode spillere. De får det bare ikke til at hænge sammen, siger ekspert Nicolai 'torben' Amorim og bakkes op af 'pimp':

- De gamer på et ekstremt højt niveau. Synergien spillerne imellem er fantastisk, men den individuelle kvalitet er også bare sindssyg.

Nyt danskerbrag

På åbningsdagen gik det hårdt ud over landsmændene fra Astralis, der er langt fra fordums styrke.

Onsdag klokken 12.30 venter et nyt danskerbrag. Flames møder nemlig Heroic i en direkte duel om at gå videre til anden fase.

I modsætning til kampene på åbningsdagen, hvor der kun blev spillet ét map i kampene, skal holdene ud i en bedst af tre-kamp. En lille fordel for Heroic, mener eksperterne, der dog sagtens kan se Flames skabe endnu en overraskelse.

- De har begge spillet godt, men jeg synes, det bliver en test for Flames. Heroic er et klassemandskab, som vi forventer spiller sig i playoffs og er blandt de otte bedste i verden, siger Jacob ’Pimp’ Winneche.

- Kan Flames slå Heroic, melder de sig for alvor ind i kampen. Jeg ser Heroic som favoritter. De har lidt mere erfaring og er også et bedre mandskab på en god dag. Men hvis Flames kan spille som i går, kan det godt blive en god kamp.

Kampen mellem Flames og Heroic kan ses på TV 2 PLAY fra omkring klokken 12.30, men allerede klokken 10 kan du på TV 2 PLAY se masser action fra Majoren.

Omkring 16.15 skal Astralis i kamp mod GODSENT, og her vil et nederlag betyde fiasko og exit for tre firedobbelte Major-vindere.