E-sport

Astralis lever ved Majoren efter stort comeback

Astralis skal nu ud i en tredje vind eller forsvind-kamp fredag, efter danskerholdet torsdag tog endnu en sejr.

Astralis har stadig muligheden for at forsvare Major-titlen.

Torsdag aften vandt de 2-0 over Pain Gaming, hvorfor det danske CS:GO-mandskab holder sig i live ved Majoren.

Det sker, selvom Astralis var bagud 15-8 på andet map. Pain Gaming gik dog i stå, og derfra tog danskerne syv point i streg.

Astralis 2 - 0 Pain Gaming

  • 1. map, Nuke (Astralis’ bane): 16-8
  • 2. map, Ancient (Pains bane): 19-16

Inden kampen stod det klart, at kun en sejr kunne bruges for de forsvarende Major-vinderen.

Den første fase af Majoren fungerer nemlig på den måde, at et hold går videre, når de har vundet tre kampe. Omvendt ryger et hold også ud af turneringen, når de har tabt tre kampe.

Torsdagens sejr betyder, at Astralis nu har vundet to kampe og tabt to. Derfor venter der en kamp fredag, hvor Astralis med en sejr spiller sig videre til Legends-stadiet ved Majoren. Omvendt forlader de Stockholm med et nederlag.

En glad kaptajn

Efter kampen var Astralis-kaptajnen glad.

- Jeg er virkelig, virkelig glad. Vi viser en anden side af os selv ved at komme tilbage på den måde. Det er ikke en side, vi har set hos Astralis i noget tid. Så det er jeg super stolt over, siger Lukas 'gla1ve' Rossander til TV 2 SPORT efter kampen og fortsætter:

- Det giver da helt sikkert et stort selvtillidsboost. Vi har ikke prøvet i noget tid at komme tilbage efter at have været stort bagud. Skulle det ske igen, ved vi nu, det kan lade sig gøre.

Astralis-kaptajnen fortæller også, at der efter kampen lød et stort jubelbrød i lokalet hos Astralis-spillerne.

Nu skal de ned på jorden igen, for fredag venter den afgørende kamp. Det er endnu ikke fastlagt, hvornår Astralis spiller, og hvem de møder.