E-sport

Danskere fik hilsen ind ad døren under kamp - og kollapsede kort efter

Danmarks bedste Counter-Strike-hold, Heroic, led et overraskende nederlag, da de torsdag mødte russiske Entropiq i Majoren.

Det danske CS:GO-hold Heroic havde netop overstået kampens første map med en sejr på 16-9, da en hvid seddel med sort skrift gled ind under døren.

Sedlen var fra modstanderholdet, og ordene på sedlen var en påmindelse om, at de på trods af en dårlig start langt fra havde mistet troen på en sejr.

- WE ARE NOT OVER YET!, stod der med tydelige bogstaver på sedlen, som Heroics mental- og performancecoach, Troels Robl, har delt på Twitter.

Oversat til dansk betyder ordene på sedlen noget i retning af "Vi er ikke færdige endnu", hvilket uden tvivl var en besked, der havde til formål at presse danskerholdet - og formentlig også lave en smule sjov midt i en hektisk kamp.

Men desværre for Heroic blev ordene på sedlen til virkelighed.

De russiske modstandere gjorde alvor af ordene og kom stærkt ud til de efterfølgende to maps.

Nuke blev en særdeles jævnbyrdig affære, hvor Entropiq dog trak fra til sidst, og i det tredje og sidste map - Mirage - var Heroic langt fra deres sædvanlige niveau, og de tabte således hele 16-4.

Om det pludselige skifte i kampen skyldtes den "gave", danskerholdet modtog undervejs i kampen, vides ikke, men den lille hilsen var et stærkt bevis på den indstilling, der fik modstanderne fra Entropiq tilbage i kampen.

Ekspert Jacob 'pimp' Winneche peger dog på, at Heroic gik en smule i stå i kampens sidste fase.

- Der var rigtig meget, der ikke fungerede for dem på Mirage, siger han.

Entropiq 2-1 Heroic

  • Ancient: 10-16
  • Nuke: 16-14
  • Mirage: 16-4

Heroic åbnede turneringen med to sejre i træk, og da holdene går videre fra første fase med tre sejre, sikrede danskerholdet sig altså tre matchbolde.

Men med nederlag til både Flames og Entropiq skal de nu ud i en altafgørende kamp fredag, hvor kun en sejr sender holdet videre til næste fase i turneringen.