E-sport

Heroic er ét nederlag fra fiasko efter stor skuffelse

Heroic skal fredag ud i en skæbnekamp efter overraskende nederlag torsdag.

Danmarks bedste Counter-Strike-hold missede torsdag den anden af tre chancer for at spille sig videre i verdens største turnering, Majoren.

Et overraskende nederlag til russiske Entropiq sender Heroic ud i en altafgørende kamp fredag, hvor kun en sejr sender holdet videre til næste fase i turneringen.

Entropiq 2-1 Heroic

  • Ancient: 10-16
  • Nuke: 16-14
  • Mirage: 16-4

Onsdag spillede danske Copenhagen Flames sig videre i turneringen med en sejr over netop Heroic.

Turneringens tredje danskerhold, Astralis, har senere på dagen kniven for struben, når de møder paiN klokken 17.30. Taber danskerne, er de færdige i turneringen, mens en sejr dem en knald-eller-fald-kamp fredag - ligesom den, der venter Heroic.

- Lige gyldigt hvem Heroic møder, er de favoritter og det bedste hold. Men det gør lidt ved selvforståelsen. Jeg tror, Heroic havde regnet med, at de relativt nemt skulle spille sig videre, siger ekspert Jacob 'pimp' Winneche.

- Nu kommer de ud i en kamp i morgen, hvor alt er på spil, og de skal bruge rigtig meget energi og fokus. Og så starter næste gruppespil allerede lørdag. Heroic har allerede nu sat sig i en penibel situation, som jeg tror, de på ingen måde havde forventet.

I turneringens anden fase spiller i alt 16 hold om 8 pladser i kvartfinalerne.

Heroic åbnede turneringen med to sejre i træk, og da holdene går videre fra første fase med tre sejr, sikrede holdet sig altså tre matchbolde.

Den første mod Flames blev ikke udnyttet, men efter sejren i første map mod Entropiq, som endda havde valgt mappet, så det lovende ud.

Nuke blev en jævnbyrdig omgang, hvor Heroic dog halsede en smule efter mod afslutningen. Chancerne var der til at komme tættere på, men det blev altså til Entropiq-sejr, som sendte kampen ud i et tredje og afgørende map.

- Der var rigtig meget, der ikke fungerede for dem på Mirage, siger Jacob 'pimp' Winneche.

Heroic fulgte nogenlunde med og reducerede til 4-6. Fortællingen af resten af kampen giver nærmest sig selv.