E-sport

Astralis fuldender stort comeback

Astralis har nu vundet tre vind eller forsvind-kampe på tre dage og er derfor videre til næste fase i årets største turnering, Majoren.

De forsvarende Major-vindere fra Astralis er klar til næste fase af årets største turnering.

Danskerholdet gik ind til kampen med kniven for struben. Det var knald eller fald. Vind eller forsvind.

Astralis-kaptajnen Lukas 'gla1ve' Rossander trådte i karakter og førte sit mandskab til en flot sejr over Spirit, der nu forlader Majoren i Stockholm.

Astralis 2 - 0 Spirit

  • 1. map, Dust 2 (Spirits valg): 8-16
  • 2. map, Inferno (Astralis' valg): 12-16

Det så sort ud, da Astralis indledte Majoren i tirsdags med at tabe to kampe.

- Førstedagen for os var uacceptabel. Vi var ikke klar fra start, men det føler jeg, vi har fået rettet op på. VI viser, vi er klar fra start, og det er en af de ting, vi tager med videre ind i Legends-fasen, siger Andreas 'Xyp9x' Højsleth til TV 2 SPORT efter kampen.

Den nye Major-struktur betyder nemlig, at man i Challenger-stadiet ryger ud efter tre nederlag. Omvendt går man også videre efter tre sejre.

Derfor har Astralis spillet de seneste tre kampe velvidende, at et nederlag ville sende dem ud, men med tre sejre i streg er comebacket fuldendt, og danskerne er klar til Legends-fasen.

Det ville mildest talt også have været en katastrofe at forlade Majoren som forsvarende vinder allerede i den indledende fase.

Faktisk har Astralis vundet de seneste tre Major-turneringer, men holdets styrke har nu også ændret sig siden 2019, hvor den seneste Major løb af stablen. I 2019 vandt Astralis to Majors, mens det blev til en enkelt i 2018. Den første af de fire titler blev hentet i 2017.

Vigtigst for det danske hold er dog, at de nu har sikret sig muligheden for at vinde igen - mens fiaskoen er undgået. De to andre danske Major-hold, Heroic og Copenhagen Flames, er også avanceret fra første fase af turneringen.

Turneringens format

Turneringen er inddelt i tre dele – Challengers, Legends og Champions.

Først konkurrerer 16 hold om otte pladser i den anden kvalifikationsrunde. Alle de tre danske hold har spillet Challengers-kampe. Hvert hold skal vinde tre kampe for at gå videre. Taber man tre, er man ude.

De otte bedste hold går videre til Legends-runden, hvor de parres med de otte bedste hold fra kvalifikationen.

De otte bedste hold fra Legends går så videre til Champions, der tidligere er kendt som playoffs.

De sidste otte hold rykker ind i Avicii Arena i Stockholm, hvor der er plads til 17.000 tilskuere. Her er det én mod én, hvor vinderen går videre, og taberen ryger ud.