E-sport

Astralis gik amok som aldrig før efter "umuligt" spil

Philip ’Lucky’ Ewald imponerede både medspillere og eksperter, da han vandt en runde, hvor han var alene mod tre modstandere.

Præstationen og navnet hænger på ingen måde sammen, for ’Lucky’ var alt andet end heldig, da han skabte torsdagens højdepunkt med Major-turneringen i Stockholm.

Philip ’Lucky’ Ewald var alene mod tre mand i en situation, hvor Astralis kunne have tabt den anden bane i den potentielt afgørende kamp mod paiN. Men med tre pletskud holdt ’Lucky’ danskerne inde i kampen - det sidste med under et halvt sekund tilbage.

- Hvor er det sindssygt! ’Lucky’ har spillet skidt, men den her runde er fantastisk, lød det under kommenteringen på TV 2 PLAY.

Imens lød et hidtil uhørt jubelbrøl blandt Astralis-spillerne. Det fortæller holdets kaptajn, Lukas ’gla1ve’ Rossander, efter kampen.

- Jeg har aldrig nogensinde set folk gå så meget amok. Det var som at se ’cadiaN’ - bare gange fem. Det gik fuldstændigt amok. Og jeg håber selvfølgelig, vi har det på en optagelse et andet sted, siger ’gla1ve’ til TV 2 SPORT med en henvisning til Heroic-profilen Casper 'cadiaN' Møller, der forstår at juble igennem.

Efter det imponerende clutch af ’Lucky’, som TV 2 SPORTs ekspert Niels 'rizc' Topp kaldte for "en stor umulighed", fuldførte Astralis et vildt comeback fra at have været nede med 15-8. Danskerne tvang banen ud i overtid, og med en 19-16-sejr på Ancient og 16-8 på Nuke lever de tidligere verdensettere videre i årets største turnering.

- Det var fedt at vinde en vigtig runde, når jeg følte, det var en svær kamp, siger ’Lucky’ i en video på Astralis’ Instagram-profil.

Astralis-kaptjanen tilføjer:

- Det var megafedt at se, at dreng eller mand på 18 år kan gøre sådan noget til en Major. Det er superfedt, og jeg er meget stolt af ham, roser 'gla1ve'.

Kritiserer afviklingen af kampe

Majoren i Stockholm afvikles over tre stadier, og efter to nederlag og to sejre i det første stadie står Astralis over for en altafgørende kamp fredag eftermiddag. En sejr over Spirit sender Astralis videre. Et nederlag sender holdet ud af turneringen, der hovedsageligt er afviklet fra holdenes hotelværelser.

- Jeg har næsten ikke lyst til at kommentere på det. Jeg synes, det er meget latterligt, at vi sidder og spiller på et hotelværelse. Vi kunne lige så godt have siddet derhjemme, siger Lukas ’gla1ve’ Rossander og tilføjer:

- Få os nu ind i det studie, så vi kan føle, det er en rigtig turnering. Det kommer vi fredag, men jeg synes, alle kampe skal spilles i et studie. Det kan andre turneringsarrangører finde ud af – så skal man også kunne finde ud af det til en Major.

Astralis’ kamp for videre avancement spilles fredag klokken 17.30. Opgøret vises på TV 2 PLAY – se hele sendeplanen her.