E-sport

Dansk sejr i skæbnekamp

To ud af tre danske hold er nu videre ved Majoren.

Danmarks bedste CS:GO-hold er trods store udsving videre den den fase af verdens største turnering, Majoren.

Heroic var ude i en direkte duel mod spanske Movistar om avancement, og her blev det til dansk sejr efter to nederlag i træk.

Heroic 2-0 Movistar

  • Inferno: 16-7
  • Overpass: 16-14

Endnu en dansk skæbnekamp

Dermed bliver Heroic ét af i alt otte hold, der går videre til anden fase i turneringen. Her spiller 16 hold om 8 pladser i kvartfinalerne.

Copenhagen Flames er højst overraskende allerede klar til næste fase efter tre sejre i tre kampe - blandt andre over både Heroic og landsmændene Astralis.

Netop Astralis har kniven for struben senere fredag i kampen mod Team Spirit. Se med på TV 2 ZULU eller TV 2 PLAY, hvor holdene er i direkte duel om at gå videre.

Heroic indledte Majoren med to sejre i de første to kampe, og da adgangskravet til anden fase af turneringen er tre sejre, havde verdens nummer fem altså tre matchbolde på hånden.

Den første blev tabt til Copenhagen Flames, og torsdag tabte de så overraskende til Entropiq.

Drømmestart på Inferno

Derfor var presset maksimalt på Heroic mod spanske Movistar, der er nummer 15 på verdensranglisten. Det så dog ikke ud til at hæmme danskerne.

Movistar valgte det første map, Inferno, men det viste sig ikke at være en fordel.

Heroic fik en drømmestart og var hurtigt foran med 6-1. Ved pausen var føringen oppe på 11-4, og spænding kom der aldrig for alvor på Inferno.

Det gjorde der til gengæld på Overpass, som Heroic valgte. 0-4 kom danskerne bagud, før der blev svaret godt og grundigt igen med otte vundne runder i streg.

Drama til det sidste

Pauseføringen var på 9-6, men ligesom i første halvleg var Movistar skarpest i de første runder og fik med det samme udlignet til 9-9.

Heroic så ud til at vise klasseforskellen, da det blev alvor. De bragte sig foran 14-10, men der var drama til det sidste.

Movistar gav aldrig op og spillede sig hele tiden tilbage. Ved stillingen 15-14 havde de chancen for at sende Overpass ud i ekstrarunder, men så satte Martin 'stavn' Lund et par vigtige kills ind og fik presset Movistar så meget, at de ikke fik plantet bomben, så Heroic-spillerne kunne rejse sig fra stolene i jubel.