E-sport

Heroic tæt på at slå verdens bedste hold

Heroic tabte til verdens bedste CS:GO-hold NaVi i Legends-fasen af Majoren. Det var begge holds første kamp i anden runde af turneringen.

Forud for lørdagens kamp havde Heroic aldrig besejret NaVi, og det har det danske mandskab fortsat ikke.

For i en kamp af ét map på spillets nyeste bane Ancient tabte Heroic med 16-11 i en tæt affære, hvor det endelige resultat kan virke misvisende. Undervejs lignede det, begge hold kunne tage sejren.

Heroic - Natus Vincere (NaVi)

  • Kampen var bedst af én bane: Ancient
  • NaVi vandt med 16-11
  • Det var holdenes første kamp i Legends-fasen

Legends-fasen kan også betegnes som en slags mellemrunde. Hvis man vinder tre kampe her, er man kvalificeret i Champions-fasen, hvor trofæet kan vindes.

Nervepirrende indledning

Heroic fik en glimrende start på kampen, og efter otte runder stod det 4-4. Dermed var der optimistiske toner fra det danske hold, der forud for opgøret måtte agere underdogs mod verdensranglistens nummer et.

Det danske momentum fortsatte efterfølgende, og Heroic bragte sig foran 6-4. Den tætte kamp fortsatte, og ved mod pausen stod det 8-7 til Heroic.

Undervejs i halvlegen kom NaVi-spilleren 'Simple' flere gange i fokus for sine ekstraordinære præstationer, og det begejstrede det danske kommentator-hold.

- Neeeeeej! Han smoker sig selv. Han er så vild, og de (Heroic, red.) kan ikke stoppe ham. Sindssygt. Han leger med mostanderne. Han er bare verdens bedste lige nu. Et kæmpe bæst, lød det undervejs fra kommentatorene om 'Simple', der af mange bliver anset som verdens bedste CS:GO-spiller.

For Heroic var Martin 'stavn' Lund velspillende og leverede undervejs flere flotte kills.

NaVi vinder til sidst

Efter pausen kom NaVi bedre med og bragte sig foran 10-9.

Og flere af NaVi-spillerene løftede deres spil fra før pausen og begyndte at præstere på topniveau. Specielt russiske Kirill Mikhailov, der kaldes 'Boombl4', leverede flere flotte aktioner.

Men Heroic-spillerne klarede opgaven flot og gjorde kampen nervepirrende. Holdene skiftedes til at vinde én runde, og dermed blev afgørelsen helt tæt.

Desværre faldt de tætte dueller lidt for ofte ud til NaVi's fordel, der til sidst kunne juble over sejren på 16-11.

De første kampe i Legends-fasen spilles som bedst af ét map, og ligesom i den indledende fase går det kort og godt ud på at vinde tre kampe i denne fase.

Tre sejre sender et hold videre, mens tre nederlag sender et hold ud. De første kampe spilles bedst af et map, mens de afgørende kampe er bedst af tre.