E-sport

Nye regler forbyder trænere at juble

Ved årets største turnering har trænerne meget begrænsede muligheder for at udfolde sig under kampene.

De må sidde ved siden af spillerne, men så må trænerne næsten heller ikke mere ved Majoren i Stockholm.

Overtrædelser af de nye regler kan medføre bortvisning, og det er trænerne blevet gjort opmærksom på inden anden runde af turneringen, hvor alle kampe afvikles i et studie.

Det er ikke en regel, der giver supermeget mening for mig

Jacob 'Pimp' Winneche

Det fortæller Astralis’ træner Danny ’zonic’ Sørensen på Twitter efter fredagens forløsende sejr.

- Vi gjorde det! Og i øvrigt har jeg lige fået at vide, at vi ikke må heppe på spillerne fra i morgen, skriver træneren, inden han deler et billede med denne tekst:

Valve har instrueret os i striksere regler for trænere. INGEN berøring med spillerne undtagen ved timeout. INGEN råb overhovedet. Trænere kan ikke engang sige ”nice”. De skal være stille, ellers vil vi bede dem om at forlade turneringsområdet.

- De vil i bund og grund bare have os til at sidde på stolen og kun gøre noget i de taktiske pauser. Det er slut med at råbe ”nice,” skriver ’zonic’ som en kommentar til ovenstående regler.

Denne mærkværdige situation kan forklares med de nye regler.

En skam

Valve er virksomheden bag Counter-Strike-spillet, og dette indgreb er ikke det eneste – men derimod det seneste – mod trænerne. Ifølge TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche befinder Valve og trænerne sig i en længerevarende konflikt, der flere gange har reduceret trænernes mulighed for at kommunikere med spillerne.

Nu må trænerne kun være i kontakt med spillerne i de taktiske pauser. ​

- De fjerner egentlig trænerens fysiske tilstedeværelse og prøver så vidt muligt at lukke ned for fagter og tegn, der kan have taktisk indflydelse på kampene, siger ’Pimp’ og tilføjer:

- Jeg synes, det er ekstremt uheldigt, at reglen bliver implementeret i årets største turnering. Det er ikke en regel, der giver supermeget mening for mig. Det, man prøver at modarbejde, kan undgås på anden vis. De fjerner trænernes tilstedeværelse både fysisk og emotionelt, og det er en skam.

Mens vreden over de nye begrænsninger er tydelig på internettet, er der også folk, der forsvarer reglerne. De kommer nemlig efter coachbug-skandalen, hvor adskillige trænere udnyttede en fejl i spillet. Ved at begrænse deres muligheder for at snakke med spillerne eller sende fysiske signaler, minimerer man risikoen for, at noget lignende kan gentage sig.

- Det er svært for trænerne at brokke sig, efter 37 trænere blev taget i at udnytte coachbuggen, konstaterer Jacob ’Pimp’ Winneche.

Majoren i Stockholm vises direkte på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY. Se vores sendeplan her.