E-sport

Copenhagen Flames overrasker igen

Danske Copenhagen Flames er kun én sejr fra at gå videre til kvartfinalen i årets største turnering.

Efter to sejre i træk rækker Copenhagen Flames ud efter en plads i kvartfinalen i deres Major-debut.

Søndag formiddag vandt Flames ikke bare over FaZe Clan. Danskerne smadrede deres modstander, som har Finn 'karrigan' Andersen på holdet.

FaZe - Copenhagen Flames: 6-16

  • Bedst af én bane: Ancient
  • Copenhagen Flames har vundet to kampe og tabt en i Legends-fasen
  • Tre sejre = en plads i kvartfinalen. Tre nederlag = exit

- Jeg føler, at vi havde en enormt god plan og en god idé om, hvad de havde tænkt sig at gøre. Ud over en enkelt fjollerunde på T-siden, hvor kommunikationen ikke var i top, gør vi det til UG, siger Daniel Vorborg, der er director of e-sports i Copenhagen Flames, til TV 2 SPORT.

Kampen mellem FaZe og Flames begyndte meget lige, og ved sidebyttet var danskerne foran 9-6.

Derefter vandt Copenhagen Flames syv runder i træk, og så var kampen mellem Major-debutanterne og de tidligere finalister afgjort med en overraskende storsejr til det danske hold.

Det er i sig selv imponerende, men udstrålingen er også værd at bemærke:

- De kører FaZe Clan over, og de er stadig helt rolige. De går ydmygt til opgaven, samtidig med at de smadrer FaZe ud af serveren, siger TV 2 SPORTs Counter-Striker-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

- Der var antrit til, at det kunne blive en tæt kamp, men så skal jeg lige love for, at de danske drenge tog over. Nu er de én kamp fra at spille sig videre, hvilket INGEN kunne have forudsagt.

Danskermøde

Ved Majoren i Stockholm spilles de indledende runder i et system, hvor tre sejre sender holdene videre. Tre nederlag sender holdene ud. De første kampe spilles bedst af én bane, mens de afgørende kampe er bedst af tre.

Da Flames nu er noteret for to sejre og et nederlag, skal holdet spille bedst af tre kampe, til de enten er videre til kvartfinalen eller ude af turneringen.

Ud over Copenhagen Flames er danske Heroic og Astralis også med i Legends-fasen, der følge efter den indledende Challengers-fase. Heroic og Astralis var noteret for en sejr og et nederlag hver, inden de mødtes søndag eftermiddag. Den kamp vandt Heroic overlegent.

I turneringens sidste fase, Champions-fasen, spilles bedst af tre baner. Denne fase afvikles med kvartfinaler, semifinaler og finale, som vi kender det fra andre sportsgrene.

Major-turneringen i Stockholm vises direkte på TV 2 Zulu. Se sendeplanen her.