E-sport

Det er tarveligt, siger Astralis’ træner om nye regler

En række nye regler i professionel Counter-Strike har fået Astralis’ træner til at lægge sin stil om. Han ærgrer sig over, det sker netop nu.

I optakten til årets største turnering blev et nyt og meget begrænsende regelsæt præsenteret for Counter-Strike-trænerne.

Indholdet, der blandt andet forbyder trænerne at juble under runderne, er allerede kritiseret - og nu får timingen fra spiludvikleren Valve også en tur af Astralis’ træner, Danny ’zonic’ Sørensen.

- Jeg føler, man bør have en dialog med Valve om, hvordan man kan gøre det. Jeg underkender ikke, at der kan være et problem, men det er tarveligt at smaske det op i hovedet på os dagen, inden Majoren starter - uden at give os muligheder for at komme med et svar eller at finde en løsning i fællesskab, siger ’zonic’ til TV 2 SPORT.

Ifølge TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche befinder Valve og trænerne sig i en længerevarende konflikt, der flere gange har reduceret trænernes mulighed for at kommunikere med spillerne.

Nu må trænerne kun være i kontakt med spillerne i de taktiske timeouts. ​

- De fjerner egentlig trænerens fysiske tilstedeværelse og prøver så vidt muligt at lukke ned for fagter og tegn, der kan have taktisk indflydelse på kampene, siger ’Pimp’.

Han synes ligesom ’zonic’, at det er ærgerligt, at regelændringen kommer lige inden årets største turnering, der kan sammenlignes med et VM.

Lægger sin stil om

Regelændringen betyder nemlig, at en træner som ’zonic’ må lægge sin stil om.

- Jeg prøver lidt at arbejde på en anden måde. Jeg prøver at notere en del omkring vores spil, og hvad vi gør i de næste runder. Også hvordan de (modstanderne, red.) har spillet for at kunne bidrage i forhold til timeouts. Det er måske også noget, jeg lige skal lære. Det kunne vi se i da, men det er en mærkelig følelse, siger ’zonic’ efter lørdagens to kampe i Legends-fasen, hvor Astralis vandt en kamp og tabte en kamp.

- Jeg synes, det er svært, fordi jeg føler, jeg kan bidrage med noget stemning og gejst. Når folk hænger lidt med næbet, kan jeg lige prikke til dem og sige: ”Kom så, nu tager vi næste runde.”

Søndag skal Astralis spiller en enkelt kamp. Det er mod danske Heroic, der også er noteret for en sejr og et nederlag efter den første dag i Legends-fasen.

Ligesom i den første Major-fase går holdene videre, når de har vundet tre kampe.

Tre nederlag sender derimod holdene ud af turneringen, hvor alle afgørende kampe spilles bedst af tre baner. De øvrige kampe er bedst af én bane.