E-sport

- Fantastisk at være vidne til, siger bevæget holdejer

Et sandt Major-eventyr for Copenhagen Flames sluttede tirsdag aften efter et vildt drama.

En utrolig og usandsynlig københavnsk flamme blev tirsdag aften slukket ved verdens største Counter-Strike-turnering, Majoren i Stockholm.

I takt med at flammer blev til gløder, kom stærke følelser frem hos medejer i Copenhagen Flames Daniel Vorborg i et interview med TV 2 SPORT umiddelbart efter den nervepirrende kamp mod verdens næstbedste hold, svenske NiP.

- Vi går ind med en god indstilling og gameplan. Drengene er fucking seje hele vejen igennem...

Her måtte en bevæget Vorborg lige tage en kort pause og suge luft ind, inden han tilføjede:

- Jeg har også fældet en lille tåre, som I kan høre.

Undertippede Copenhagen Flames manglede én sejr for at komme til kvartfinalen, der giver mulighed for at spille foran 16.000 tilskuere i Sveriges hovedstad. Et vildt drama, der blev afgjort i overtiden, endte dog i svensk eufori.

Under kampen smed de flere vigtige runder væk, men formåede at overleve flere matchpoint og tvinge kampen ud i overtid.

- Det kræver mandsmod bare at klø på. Det var fuldstændig fantastisk at være vidne til, siger Vorborg.

Usandsynlig vej mod verdenstoppen

For at forstå den vilde historie, som Copenhagen Flames er, skal vi tage et kig på måden, det danske mandskab sensationelt kvalificerede sig til Majoren på.

De sparkede døren ind til det fine selskab via den åbne kvalifikation til IEM Fall, hvor alle amatørgamere som dig og mig samt semi- og professionelle hold kan deltage. Herfra strøg de gennem den ene kvalifikationsfase efter den anden og ind i Majoren.

Her viste de, at de ikke bare var med som turister. Som et af to hold kvalificerede de sig til Legends Stage med en perfekt score på tre sejre og nul nederlag. I Legends Stage var de marginaler fra at spille sig blandt verdens otte bedste hold.

Hvor stolt er du af det, I har leveret til Majoren?

- Det er et svært spørgsmål at svare på uden at begynde at græde igen. Men jeg er enormt stolt af alle seks. 'Pita' (træneren, red.) og de fem spillere. De spiller en fantastisk...

- Ja, det er svært at sætte ord på lige nu. Helt fantastisk, og jeg har kæmpe respekt for alle seks, siger Daniel Vorborg efter igen at måtte holde en lille pause undervejs.

Hvad nu?

Flames har et af - hvis ikke det - laveste budgetter af alle Major-mandskaber, og holdet lever af at udvikle talenter og sælge dem til større, pengestærke organisationer. Helt uventet har den seneste tids resultater sendt dem op på tiendepladsen på verdensranglisten.

Trods den sportslige succes er det ikke sikkert, at de fem spillere fortsætter med at repræsentere Copenhagen Flames.

Inden Majoren udtalte Daniel Vorborg, at det var uvist, hvad der skulle ske med de talentfulde spillere efter turneringen. I sommeren sidste år solgte Flames hele sit hold til spanske x6tence for et beløb i omegnen af en million kroner.

Derfor måtte de bygge et nyt hold op, og lineuppen kom først i stand i midten af maj, hvor de hentede rutinerede Fredrik ’roeJ’ Jørgensen og Rasmus ’HooXi’ Nielsen på henholdsvis 27 og 25 år fra MAD Lions samt 17-årige Rasmus 'Zyphon' Nordfoss fra Astralis Academy.