E-sport

Uvis fremtid for danske kometer

De solgte alle deres spillere sidste år, og nu kan det samme ske igen. Det bekræfter Copenhagen Flames-medejer.

Copenhagen Flames-spillerne ’HooXi’, ’Nicoodoz’, ’roeJ’, ’Jabbi’ og ’Zyphon’ er nogle varmeste og mest eftertragtede navne på Counter-Strike-scenen for tiden. Alligevel er deres fremtid på succesholdet uvis.

Hvordan kan det give mening, tænker du måske.

Det kan det, fordi det danske hold overvejer at sælge alle spillerne til en anden organisation, såfremt beløbet er af en vis størrelse.

- Det er fifty-fifty lige nu, om spillerne skal spille under navnet Copenhagen Flames fremover, siger medejer Daniel Vorborg til TV 2 SPORT.

Det kan virke mærkeligt at være villig til at slippe fem spillere, der har imponeret ud over det sædvanlige ved verdens største Counter-Strike-turnering, Majoren i Stockholm. Men det er sådan, Copenhagen Flames’ forretningsmodel er skruet sammen.

Det beviste de i juni sidste år, hvor de solgte alle deres spillere til den spanske organisation x6tence, efter at de havde vist lovende takter hele året.

Prisen bliver højere denne gang

Til TV 2 SPORT fortalte Daniel Vorborg dengang, at prisen lå i omegnen af en million kroner. Det kommer den ikke til denne gang, for meget har ændret sig siden.

- Der skal et højere beløb til denne gang, før vi sælger. Vi taler i hvert fald nogle millioner. Vi er et hold, der har klaret sig bedre og vist mere. Men vi har også investeret væsentligt mere i det her hold. Vi har hævet vores lønniveau til i hvert fald det dobbelte. Derfor er frikøbsklausuler og sådan noget også væsentligt højere.

Den højere salgspris virker ikke til at skræmme potentielle købere væk. Vorborg, der ikke vil sætte navn på organisationerne, fortæller, at flere kendte og mindre kendte af slagsen allerede har henvendt sig.

Der kommer dog ingen afklaring lige nu, da spillerne lige skal lande efter deres Major-exit tirsdag aften.

De fem spillere har givet udtryk for, at de gerne vil forblive sammen, fortæller medejeren.