E-sport

Astralis-bombe: Stjerner og træner udskiftes øjeblikkeligt

Det danske Counter-Strike-hold skifter Peter ’dupreeh’ Rasmussen og Emil ’Magisk’ Reif ud og henter to velkendte navne ind.

Den firedobbelte Major-vinder Astralis har torsdag formiddag leveret en bombe, der vil trække overskrifter i hele CS:GO-miljøet.

Med øjeblikkelig virkning siger holdet farvel til de to stjernespillere Peter ’dupreeh’ Rasmussen og Emil ’Magisk’ Reif, ligesom den populære træner Danny ‘zonic’ Sørensen også er fortid hos Astralis.

'dupreeh', 'Magisk' og 'zonic' forlader Astralis senest ved årsskiftet, når deres kontrakter udløber. Populært sagt ”bænkes” alle tre, så de ikke deltager i den store BLAST-turnering i Royal Arena om kun 20 dage.

Som erstatning for Danny ‘zonic’ Sørensen har Astralis hentet den tidligere North-træner Alexander 'ave' Holdt, mens det bliver de tidligere Complexity-spillere Kristian ’k0nfig’ Wienecke og Benjamin ’blameF’ Bremer, der skal udfylde de store sko på spillersiden.

Udskiftningen sker blot 20 dage før den store turnering BLAST Premier Final i Royal Arena, hvilket bliver den første store turnering, hvor de nye navne skal i aktion.

’dupreeh’ var en del af det oprindelige Astralis-hold, der blev stiftet i januar 2016, mens ’Magisk’ kom til i februar 2018.

Skal sætte ild i Astralis

Allerede i starten af oktober kunne TV 2 SPORT erfare, at ’k0nfig’ havde skrevet under med Astralis. Nu kan den karismatiske spiller så endelig udtale sig om skiftet, og han er ikke i tvivl om størrelsen af torsdagens nyhed.

- Det bliver en bombe. Jeg tror, at folk har glædet sig til at finde ud af, hvem de sidste to spillere på holdet bliver. Jeg håber, at de er glade for, at det er Benjamin og mig, for vi kommer i hvert fald med power og energi. Det var nærmest os, der holdt Complexity i live, så vi skal nok sætte ild i Astralis, siger ’k0nfig’ til TV 2 SPORT.

Imens ovenstående skifte blot var et spørgsmål om tid, er det en markant nyhed, at også ’ave’ og ’blameF’ nu bliver en del af Astralis.

- Det har nok været en stor drøm for alle danske spillere at komme til Astralis en dag, så da jeg fik tilbuddet, gjaldt det om at slå til, siger Benjamin ’blameF’ Bremer.

Holdet til BLAST i Royal Arena

  • Lukas ”gla1ve” Rossander
  • Andreas ”Xyp9x” Højsleth
  • Lucas ”Bubzkji” Andersen
  • Benjamin “blameF” Bremer
  • Kristian ”k0nfig” Wienecke
  • Philip ”Lucky” Ewald

En lang dialog om forventninger

Dermed får Astralis endegyldigt styr på holdet, der skal bringe dem tilbage i den absolutte verdenstop, efter at der længe har været usikkerhed omkring fremtiden. Både ’Magisk’, ’dupreeh’ og træner-’zonic’ har kontraktudløb ved årsskiftet, hvor denne rokade har været planlagt. Den træder dog i kraft med øjeblikkelig virkning, efter at Astralis røg ud af anden fase af årets Major-turnering.

- Vi har arbejdet i rigtig lang tid på at finde erstatninger for nogle af de spillere, der ikke skal være hos os i fremtiden, og vi er totalt glade for at præsentere Kristian ’k0nfig’ og Benjamin ’BlameF’, siger sportsdirektør Kasper Hvidt til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det er spillere, som vi har været i dialog med rigtig lang tid. Det er spillere, der har haft god mulighed for at finde ud af, hvad Astralis egentlig er. Udover at man selvfølgelig har fire holdkammerater, hvad går det så ud på at være Astralis-spiller. Hvad er der af forventninger, hvilke værktøjer kan gøre dem bedre, og hvordan kan de få indfriet det kæmpestore potentiale, som alle ved, at de har.

Astralis’ sportsdirektør, Kasper Hvidt, om de nye spillere

Om 'k0nfig':

- Han skal være første mand inde og lave ravage, som han har gjort på alle sine tidligere hold. Det er derfor, vi har valgt ham. Han har været meget overbevist om, at Astralis kan bringe ham et skridt videre. Han er kommet med utrolig god energi lige fra første samtale, vi havde. Den evne og lyst til at være en del af noget, det skal vi bygge videre på. Udover hans evner.

Om 'BlameF':

- Det bliver også næste skridt i hans karriere. Han er ikke helt ung, men erfaringsmæssig yngre, end alderen viser. Så han er sulten. Han vil ud og vinde titler, og han kan sagtens se, Astralis har formlen til at gøre det, og vi mener, han har evnerne. Så det bliver det perfekte match.

Skal ud og vinde turneringer med Astralis

Astralis’ sportsdirektør fortæller også, at finalen i BLAST i Royal Arena bliver første gang, hvor de nye spillere for alvor kastes for løverne.

Og Kasper Hvidt er ikke i tvivl, om at det vil give gåsehud, når de træder ind i arenaen i Astralis-trøjer foran et ellevildt hjemmepublikum.

- Presset er der fra den første turnering, du spiller for Astralis, for du vil altid blive sammenlignet med historiebøgerne. Sådan er det bare. Hvis ikke man kan lide det, skal man ikke spille hos os, siger Kasper Hvidt.

Lige umiddelbart er der da heller ikke noget, der tyder på, at de to nytilkomne, 24-årige gutter er til at slå ud af kurs.

- Astralis var allerede stedet, som jeg tænkte, at jeg skulle hen til for mange år siden, og nu har jeg taget chancen og er hoppet på Astralis-bølgen. Jeg håber, at vi kan vinde Majors sammen, siger Kristian ’k0nfig’ Wienecke og tilføjer:

- Jeg føler mig klar. Jeg føler, at det er den rigtige beslutning for både Benjamin og mig. På papiret har vi et stærkt hold, så vi skal bare ud og levere. Ambitionen er, at vi skal vinde de turneringer, som vi møder op til.

De to nytilkomne, 24-årige gutter er ikke til at slå ud af kurs.

Rollerne er fastlagt

Samme holdning deler Benjamin ’blameF’ Bremer. Han har tidligere været såkaldt in game-leader (holdkaptajn, red.) hos Complexity, men hos Astralis skal han mere koncentrere sig om at skyde modstanderne end om at lægge taktikken.

Det tager Lukas ’gla1ve’ Rossander sig fortsat af, mens ’blameF’ blot regner med at byde lidt ind løbende.

- Vi har haft mange snakke med holdet. Det er ikke bare noget, som vi har skrevet under på, og så er resten tilfældigt. Vi har fået tingene på plads, så vi er komfortable, når vi kommer ind på det nye hold, og vi føler os klar, siger ’blameF’.

Med de to nye tilføjelser består Astralis-holdet af Lukas ’gla1ve’ Rossander, Andreas ’Xyp9x’ Højsleth, Philip ’Lucky’ Ewald, Kristian ’k0nfig’ Wienecke og Benjamin ’blameF’ Bremer.

Lucas ’Bubzkji’ Andersen er også en del af ”det aktive Astralis”, men må fortsat betragtes som en slags sjettemand på holdet, der kan komme i aktion ved sygdom eller skader. ’Bubzkji’ har kontrakt ”et stykke ind i 2022”, som det formuleres fra Astralis-lejren selv.