E-sport

Heroiske danskere leverer historisk resultat

Det danske CS:GO-hold Heroic har som det første hold spillet sig i Major-semifinalen.

Det danske Heroic-hold levede op til sit navn torsdag aften.

Det var nemlig intet mindre end en heroisk indsats, danskerne lagde for dagen, da de vandt Major-kvartfinalen over Virtus.pro.

Heroic-kaptajnen Casper 'cadiaN' Møller førte sit hold til en 2-1-sejr foran tusindvis af tilskuere i Avicii Arena i Stockholm.

Heroic 2 - 1 Virtus.pro

  • 1. map, Mirage (Virtus' valg): 16-10
  • 2. map, Ancient (Heroics valg): 13-16
  • 3. map, Inferno (Decider): 16-12

For de fem danskere og holdet er det her et historisk resultat. De fem spillere er for første gang i karrieren i et Major-playoff, og det indleder de med ved at spille sig i en semifinale.

- Det er fuldstændig surrealistisk. Det er absurd. Det er en drø., der har været, siden jeg begyndte på det her spil. Det er vildt at stå i en Major-semifinale, siger Martin 'stavn' Lund til TV 2 SPORT umiddelbart efter sejren.

- Vi kunne mærke alle de danske tilskuere. Det var en fornøjelse at se jer juble derude, tilføjer 'stavn', der sammen med sin holdkammerater fik god opbakning fra danske tilskuere.

Heroic er det første hold, der avancerer til Major-semifinalen. Semfinalen bliver spillet på lørdag, hvor Heroic møder enten NiP eller G2, som spiller torsdagens sene kvartfinale.

Heroic var allerede i kvartfinalen det sidste danske hold ved Majoren. Både Astralis og Copenhagen Flames forlod årets største turnering inden playoff-kampene.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Heroic kom på 5-1 i første map, Mirage, og selv om Virtus Pro svarede igen, vandt det danske hold forholdsvist overbevisende med 16-10.

I andet map, Ancient, var den russiske modstander langt skarpere og bragte sig efter en jævnbyrdig indledning foran 11-7.

Heroic leverede et godt modsvar og var foran 12-11, men efter en tæt og spændende afslutning vandt Virtus Pro 16-13 og tvang opgøret ud i det tredje map, Inferno.

Her bragte danskerne sig foran og holdt fast i en 9-6-føring efter første halvleg, inden holdet viste storspil og vandt 16-12.

Det skete til stor glæde for de fremmødte danskere, der undervejs bidrog med fodboldhittet Re-Sepp-ten som opbakning.

Tre danske hold - Astralis, Copenhagen Flames og Heroic - stillede op i majorturneringen, men kun Heroic gik videre til knockoutfasen for de otte bedste hold.

Astralis har vundet de seneste tre majorturneringer, der er sportens største. Normalt afholdes der to hvert år, men den seneste fandt sted for lidt over to år siden.

Sidste år skulle der have været afholdt en majorturnering i brasilianske Rio de Janeiro, men den blev aflyst på grund af coronapandemien.

Der er to millioner dollar (12,8 millioner kroner) i præmiepuljen i dette års majorturnering. Vinderen snupper halvdelen.