E-sport

Heroic kan spille sig i Major-finalen – men én ting skal de have styr på

Danskerholdet Heroic møder G2 i semifinalen i Majoren. Her skal de især have styr på modstandernes individualister, siger eksperter.

Du kan se Major-semifinalen på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY fra klokken 16.30.

En finaleplads i verdens største turnering er på spil.

Nerverne vil derfor nok være uden på tøjet, når Heroic skal spille Major-semifinale lørdag. Her møder de G2-mandskabet, der har imponeret i turneringen – senest med en sejr over hjemmebanehåbet NiP.

Derfor vurderer TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Nicolai ’torben’ Amorim også, at det er G2, der har en lille overhånd inden kampen mod danskerne, selvom det er tæt.

- Jeg føler, at G2 er smalle favoritter inden kampen mod Heroic - altså hvis ’NiKo’ kan fortsætte sit høje niveau, siger Nicolai ’torben’ Amorim.

- G2 er lidt ældre end flere af Heroic-spillerne, og de formår at bruge publikum. Det bliver en meget, meget tæt kamp. Jeg føler, at G2 er favoritter efter den gode kamp mod NiP (i kvartfinalen, red.).

Stjerne skal stoppes

G2 består af Audric ’JaCkz’ Jug, Francois ’AmaNEk’ Delaunay, Nemanja ’nexa’ Isakovic, Nemanja ’huNter-’ Kovac og Nikola ’NiKo’ Kovac.

Især sidstnævnte imponerede i kvartfinalen, hvor han var den spiller med fleste kills på serveren over de to kampe med hele 51.

Ifølge ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche skal fokus især være på at stoppe ’NiKo’. Og hvordan gør man så det?

- Det gør man ved at spille sammen som et hold og sætte ham i svære situationer, hvor man ikke kan slippe afsted med to eller tre kills, siger 'Pimp'.

- Heroic kan godt byde dem op til dans, og jeg synes, at de virkelig har spillet en god turnering indtil videre. Det handler om at få lukket ned for de her individualister. Heroic skal have stjernerne i gang, hvor ’stavn’ blandt andet skal steppe op. Jeg ser det som en 50/50-kamp.

Heroics hold består af Martin ’stavn’ Lund, Casper ’cadiaN’ Møller, René ’TeSeS’ Madsen, Ismail ’refrezh’ Ali og Rasmus ’sjuush’ Beck.

Heoric er nummer fem på den opdaterede verdensrangliste, imens G2 er nummer ni.