E-sport

Dansk profil skifter til "legendarisk" hold

Patrick "Esetag" Hansen slutter sig til landsmanden Nicolai "Device" Reedtz hos det svenske storhold NIP.

Svenske NIP er et af historiens største hold inden for computerspillet Counter-Strike, men holdet har efterhånden tillagt sig et solidt dansk islæt.

Holdet har dansk direktør og hentede tidligere i år stjernespilleren Nicolai "Device" Reedtz hos Astralis. Og nu slutter endnu en dansk spiller sig til holdet.

Kort før den store Blast Premier Fall Final-turnering i Royal Arena meddeler NIP, at man har hentet danske Patrick "Esetag" Hansen til holdet på en aftale, der løber til og med 2025.

- Det er et af de mest legendariske hold i CS, og så har jeg et kendskab til Device som spiller, der er en af de bedste i verden, siger Patrick "Esetag" Hansen om skiftet.

- At han er her gør, at jeg ved, jeg kan tro på projektet.

I 2020 nåede han knap fire succesfulde måneder hos Astralis, inden nu hedengangne Cloud9 hentede ham i en stor handel for lidt over et år siden.

Vil vinde trofæer

Få måneder senere satte organisationen dog Counter-Strike på pause og gav alle spillerne fri til at finde nye hold. Den 25-årige dansker skiftede til Complexity, men rykker altså nu videre til NIP på en lang aftale.

Her skal han erstatte 19-årige LNZ, for selv om NIP stadig forsøger at avle spillere i deres eget svenske akademi, har holdets danske direktør, Jonas Gundersen, måttet sande, at der var behov for at kigge mod hjemlandet lige nu.

- Planen er, at vi skal vinde og hente trofæer til Sverige, siger han.

- Vi har forsøgt at finde de bedste svenske spillere, men med den ambition vi har og med timingen nu, har det været sværere at få det til at virke med kun svenske spillere.

Skal møde Astralis

Skiftet kommer lige før Blast-turneringen i Royal Arena, hvor skæbnen også vil, at de to tidligere Astralis-holdkammerater, Device og Esetag, i første kamp skal møde netop Astralis.

- Astralis kommer til at være på hjemmebane, men det gør vi også lidt. Det bliver med nerverne uden på tøjet, og det bliver fedt, siger Patrick "Esetag" Hansen.

De to hold tørner sammen 24. november, og indtil da har den nytilkomne dansker fuldt fokus på at lære svensk. For svensk er sproget spillerne imellem under kampe, og der er ikke plads til misforståelser.

- Kommunikation er i min optik det vigtigste i Counter-Strike. Alle kan jo gå og skyde hoveder, men kommunikationen er super vigtig, siger han.

- Det er også derfor, jeg har lagt alt fokus lige for tiden på at lære det.