E-sport

Astralis-valg rystede ekspert – her er forklaringen

Astralis havde lovet at prøve nye ting af i sin første kamp i den nye konstellation, og det må man sige, at de gjorde.

Da det nye Astralis onsdag aften i overbevisende stil kvalificerede sig til at spille foran et fyldt Royal Arena, var det med et forfriskende udtryk med to nye spillere og en ny træner.

Det var dog ingen af de tre ovennævnte, der fik eksperterne til at løfte på øjenbrynene under kampen mod NiP ved BLAST-turneringen i København.

Én af de vigtigste roller i Counter-Strike er sniperrollen. En rolle, der har været Philip ’Lucky’ Ewalds rolle, siden den 18-årige spiller sluttede sig til holdet, men som onsdag tilhørte holdets in-game leader, Lukas ’gla1ve’ Rossander.

Det tyder på, at der er en anden AWP-spiller på vej

Counter-Strike-ekspert Nicolai 'torben' Amorim

Den beslutning kom mildest talt bag på Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche:

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal tænke lige nu. Jeg glæder mig til at høre fra spillerne, hvad der sker. Jeg er sikker på, at der er en årsag bag det.

- Efter min mening er ’Lucky’ et stort spørgsmålstegn, fordi han ikke har imponeret endnu, men det her er helt vildt, siger eksperten.

Ville prøve nye ting

Rolleændringen fungerede, og efter kampen forklarede manden med AWP’en, hvorfor det skete:

- Jeg sagde jo, at vi ville prøve nogle nye ting. Vi brugt de sidste par uger på at ændre i systemet. Det betyder ikke, at jeg skal spille med AWP på alle baner. Men det at give ’Lucky’ riflen en gang imellem kan være rigtig godt, tror jeg, siger ’gla1ve’ og tilføjer:

- Han er rigtig god med riffel. Det har jeg snakket med ham om før. Og han kom og sagde til mig, at jeg skulle prøve at spille AWP på nogle baner, og så kunne Phillip spille den på andre baner.

Ud over de nye roller overraskede Astralis også, da de ikke valgte at fjerne banen Mirage. En bane, som det gamle Astralis aldrig spiller. Det gør de nu, og havde kampen skullet afgøres i tredje bane, var det netop Mirage, holdene skulle spille.

Det skyldes, at 'k0nfig' og 'blameF' elsker banen og spillede den meget fra deres tid på Complexity, forklarer 'gla1ve'.

Ekspert: Beslutning lægger op til udskiftning

Counter-Strike-ekspert Nicolai 'torben' Amorim har dog svært ved at købe den forklaringen med AWP'en.

Mellem linjerne læser han, at der kan være endnu et skifte på vej på Astralis-mandskabet.

- Det lugter af en lappeløsning. ’Luckys’ stats siger, at han har skudt 341 med M4 og 3300 med AWP. Astralis har altså hentet ham på holdet for at spille AWP’en, og grunden til, at han ikke gør det nu, er nok, at han er på vej ud af holdet på sigt.

- Det er et ungt AWP-talent og ikke en ung riffelspiller. Der er rigtig mange riffelspillere på lavere niveau, som kan spille lige så godt som ham. Han er ikke dårlig, men han er bare ikke en riffelspiller, som skal være på Astralis på topniveau. Så det tyder på, at der er en anden AWP-spiller på vej, siger Nicolai 'torben' Amorim.

Om han også svinger den kraftigste riffel i spillet torsdag, når holdet møder franske Vitality, må vi vente at se. Kampen spilles 18.00 og kan ses på TV 2 PLAY.