Opkast og brækket håndled ødelagde ikke Astralis-debut

Astralis' to nye spilleres optakt til debuten var alt andet end problemfrie. Det gjorde dog ingenting, da kampen gik i gang.

Da det nye Astralis onsdag aften i overbevisende stil kvalificerede sig til at spille foran et fyldt Royal Arena, var det med et forfriskende udtryk.

Op til BLAST-turneringen i København har fået træner Alexander 'ave' Holdt samt spillerne Kristian ’k0nfig’ Wienecke og Benjamin ’blameF’ Bremer ind på holdet, og den effekt kunne allerede ses i konstellationens første officielle kamp sammen.

Her mødte de NiP, som danskerne senest havde tabt 1-16 til. To spillerudskiftninger og en ny træner senere vandt Astralis-stjernerne 16-7 og 19-16.

Ud over at tingene bare gled stort set gnidningsfrit, er der særligt tre ting, som eksperterne tager med fra den første oplevelse med det nye Astralis.

’k0nfig’ blæser alle bagover efter brækket håndled og 138 dage uden kamp

Et af de store spørgsmålstegn inden kampen var Kristian ’k0nfig’ Winnecke, der ikke havde spillet en officiel kamp i 138 dage.

I august brækkede han nemlig håndleddet efter et uheld i en lufthavn.

Den lange pause væk fra spillet gjorde dog ingenting, for han var den lysende stjerne på serveren, og med 60 kills var han den klart mest fraggende.

- Velkommen til ’k0nfig’-show. Jeg har sagt det flere gange: Jeg tror på, at Astralis bliver et top-3-hold inden for en overskuelig periode. ’k0nfig’ har verdensklassekvalitet. Det samme har ’blameF’, siger ’Pimp’.

Eksperterne var enige om, at det må være én af – hvis ikke den – bedste debut i Counter-Strike-historien.

Efter kampen havde det nye Astralis-es da også svært ved at skjule glæden.

- Jeg spillede rimelig godt i min første kamp efter skaden. Jeg er virkelig overrasket over, hvor godt det gik, for jeg har været lidt nervøs for, om jeg var på det samme niveau som inden min skade. Jeg er bare glad for, at det gik så godt, som det gjorde.

Men hvorfor gjorde det det?

- Fordi jeg er god, Thomas, det ved du godt, siger han og griner.

Holdkammerat ’gla1ve’ vidste godt, at ’k0nfig’ var god. Men heller ikke han havde forventet, at han ville være så god.

- ’k0nfig’ har en brandvarm kamp. Jeg har set det lidt i træningerne, men jeg har ikke set ham så vild, som han var i dag. Hold kæft… Det var sgu vildt.

BlameF kan spille, selvom han kaster op før og under kamp

Den anden af de to nye spillertilføjelser havde – også – en forfærdelig optakt til sin debut i Astralis-trøjen. Under kampen kunne ’blameF’ ses med tårer i øjnene, og det var ikke, fordi han var rørstrømsk over debuten.

- Åh gud! Jeg kastede så meget op før, under og efter kampen, at jeg nærmest ikke kunne tale og se ud af mine øjne på grund af tårer. Stadig glad for, at holdet havde min ryg, og jeg gjorde mit allerbedste. Sikke en fremragende debut, skriver den nye Astralis-stjerne på Twitter.

Til trods for omstændighederne blev den han den næstmest fraggende spiller på serveren. Det imponerer ’gla1ve’, der ønsker ham god bedring:

- Han har ikke haft det godt. Det er lidt synd for ham. Jeg håber, han får det bedre snart, siger holdets in-game leader.

’blameF’, ’k0nfig’ og resten af Astralis-holdet skal i aktion igen torsdag, hvor de møder franske Vitality. Den kampen på TV 2 PLAY.