E-sport

Den danske Batman sejrer i Royal Arena

FaZe Clan med den danske kaptajn Finn 'karrigan' Andersen skal i aften møde Astralis ved BLAST-turneringen i Royal Arena.

Se BLAST Premier Fall Final hele weekenden direkte på TV 2 PLAY

Counter-Strike foran tusindvis af fans er endelig tilbage på dansk jord.

Coronapandemien har umuliggjort det i godt to år, men nu kan de danske CS:GO-fans endelig boltre sig i en arena med verdensklasse CS igen. Og hvilket comeback.

Fredag eftermiddag var tusindvis af tilskuere på plads, da FaZe Clan med danske Finn 'karrigan' Andersen spillede mod BIG med danske Nicklas 'gade' Gade i BLAST Fall Final i Royal Arena.

Publikumsfavoritten 'karrigan' mødte op i en Batman-maske, et led i holdets storslået samarbejde med DC Comics, og den danske ingame-leader kunne i den grad bære det.

I vind eller forsvind-kampen mod det tyske mandskab gjorde 'karrigan', hvad han gør bedst. Ledte sit hold til en suveræn sejr.

BIG 0 - 2 FaZe Clan

  • 1. map, Dust2: 11-16
  • 2. map, Inferno: 9-16

Finn 'karrigan' Andersen, manden bag det ikoniske vinderinterview efter sejren ved ESL Pro League 2019 i Odense, har udviklet sig til at være lidt af en publikumsfavorit på dansk jord.

Da turneringens første kamp foran tilskuere i Royal Arena blev skudt i gang, var det tydeligt at mærke, at tilskuerne var mødt op til den her kamp for at heppe på Finn.

Nervøsiteten var dog at spore hos 'karrigan' og resten af FaZe-mandskabet. Få minutter inden i opgøret var de bagud med 1-4 på Dust2, der var valgt af BIG.

Sigtekornet blev dog indstillet, og derfra kom der gang i det traditionsrige hold fra FaZe. 'Twistzz' og 'rain' var knivskarpe på Dust2, hvor de gik forrest i 16-11-sejren på det legendariske map.

BIG var ellers foran 8-7 ved pause, men 'gade' og kompagni formåede ikke at holde fast i føringen. På trods af, at en gruppe på omkring 20-30 medrejsende, inkarnerede tyskere stod få meter foran af spillerboksen og støttede efter bedste evne.

Mads Hermansen måtte diske op med en stor redning efter en god halv time. Video: Jonas Kjærsgaard

Ét hold skal sige farvel

Efter pausen blev arenaen mødt af kontrasternes verden. FaZe, vilde og veloplagte. BIG, bedrøvet og dårlige.

Derfor kom FaZe foran 6-0, hurtigere end tilskuerne kunne nå på toilettet. Men så skete der noget.

Det var, som om det gik op for 'gade' og BIG, at det her altså var sidste mulighed for at spille foran tusindvis af fans i år. Så noget skulle der ske, og noget skete der.

'tabseN' skød sig varm med 15 kills, og derfor var BIG kun bagud 7-8, da de to hold byttede side.

Den korte pause gjorde dog godt i FaZe-lejren. De havde i hvert fald ikke i sinde at tabe på Inferno, som de selv havde valgt. Øjnene var rettet mod en 2-0-sejr.

'karrigan' spillede sig selv til toppen af scoreboarded og var med sine 23 kills vital i 16-9-sejren. Faktisk var han - på trods af sin rolle som ingame-leader - banens bedste målt på antal kills.

Royal Arena fik, hvad de ville have ved weekendens første kamp. Den danske Batman vandt, og nu er han klar til at spille mod hjemmebaneheltene fra Astralis i aften. Det kan kun blive endnu mere elektrisk.

Omvendt siger 'gade' og BIG som det første af de otte deltagende hold farvel til BLAST Premier Fall Final.

Mads Hermansen måtte diske op med en stor redning efter en god halv time. Video: Jonas Kjærsgaard