Ekspert må æde sine ord efter stor overraskelse

Det svenske Counter-Strike-hold NiP tabte overraskende til Team Liquid, og de missede derfor muligheden for at avancere ved BLAST Fall Final.

- Det er vanvittigt. Det er fuldstændig sindssygt.

Sådan lød ordene fra TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Niels ’rizc’ Topp under kampen mellem NiP og Liquid ved BLAST Premier Fall Final i Royal Arena.

Jeg må æde alle ordene

Niels ’rizc’ Topp, Counter-Strike-ekspert

Amerikanske Liquid havde netop spillet sig foran 12-11 i det tredje og afgørende map efter et nederlag i første map og en storsejr i andet.

Pludselig lignede det, at overraskelsen var på vej, hvilket ’rizcs' ekspertkollega Jacob ’Pimp’ Winneche ikke havde set komme.

- Jeg kan slet ikke overkomme tanken om, at Liquid sender NiP ud. Det virker så uvirkeligt, sagde han.

Men det gjorde de altså.

Liquid leverede overraskelsen med en imponerende 16-11-sejr i det afgørende map, hvorfor eksperterne måtte trække deres ord om, at NiP var bedst, tilbage.

- Jeg må æde alle ordene. Og det er faktisk nærmest en fornøjelse at gøre, fordi det er så overraskende det her, siger Niels ’rizc’ Topp, der følges op af en mundlam 'Pimp':

- Jeg har svært ved at sætte ord på det lige nu. Jeg tror heller ikke, de selv tror på det. Liquid har selvfølgelig gjort det bedre, end vi forventede, men jeg tror også, de har gjort det bedre, end de selv troede, siger han.

Liquid 2 - 1 NiP

  • 1. map, Inferno: 13-16 (flest kills: 'dev1ce' med 25)
  • 2. map, Mirage: 16-4 (flest kills: 'NAF' med 21)
  • 3. map, Overpass: 16-11 (flest kills: 'NAF' med 27)

De taber til et hold, der er dødt

Mens kampens udfald overraskede eksperterne, var der også stor forundring og ærgrelse at spore blandt publikum.

En stor del af de fremmødte tilskuere i Royal Arena sendte nemlig stor kærlighed afsted mod NiP's danske profil Nicolai 'dev1ce' Reedtz, der tidligere har spillet for Astralis.

Det forstår eksperterne godt, men de pointerer, at det generelle niveau på holdet bare ikke er godt nok lige nu til, at 'dev1ce' kan vinde kampene for dem.

- Alle kan jo lide 'dev1ce'. Han er en fantastisk spiller og en fantastisk personlighed på scenen, men holdet fungerer ikke. Ting tager tid. De skal bruge mere tid til at få spillet sig sammen, siger 'Pimp' og fortsætter:

- Hvis de nu havde tabt til hold som Heroic eller Astralis, som også er på vej fremad, så kan man sige fair nok, men de taber altså til et hold, der er dødt. Holdet er fuldstændig kaput.

Team Liquid møder nu Heroic i lower semifinals lørdag.