E-sport

Ingen over. Ingen ved siden af. Alle under

Astralis vandt en spændende midnatsforestilling med 2-1 over FaZe i Royal Arena, hvor de danske fans leverede en stor fest.

Der er ingen over. Der er ingen ved siden af. Alle er under, når det kommer til de danske CS:GO-holds opbakning. Astralis er på et andet niveau.

Det er ingen hemmelighed, at Astralis har været stykke fra tidligere tideres storhed, men fanbasen har absolut ikke flyttet sig væk. Tværtimod.

Astralis cementerede fredag aften sin status som fanfavorit i Royal Arena, da de fik tusindvis af tilskuere til at gå amok ved BLAST Premier Fall Final.

Astralis 2 - 1 FaZe Clan

  • 1. map, Mirage: 16-10 (Flest kills: 'blameF' med 30)
  • 2. map, Nuke: 5-16 (Flest kills: 'rain' med 26)
  • 3. map, Dust2: 16-9 (Flest kills: 'k0nfig' med 24)
  • Astralis spiller igen lørdag. Her møder de vinderen af Heroic/Liquid-kampen, der spilles tidligere lørdag.

Her stod Astralis-mandskabet over for FaZe Clan, der er ledet af danske Finn 'karrigan' Andersen.

'karrigan' lignede tidligere på fredagen en stor fanfavorit, da han havde Royal Arenas opbakning i kampen mod BiG. Hvis han troede, han ville modtage samme behandling senere på aftenen, tog han fejl.

Arenaen emmede nemlig af Astralis.

Trøjerne med de røde stjerne var overalt, flag, bannere og skilte med kærlighedserklæringer til Astralis-spillerne prydede arenaen, og så var jubelråbene ikke til at tage fejl af.

Astralis gjorde alt rigtigt

Astralis skulle ikke gøre meget rigtigt, før tusindvis af fans skreg i glæde og tiljublede deres helte. Og for de fremmødte Astralis-fans var der heldigvis meget at juble over.

Da der var spillet seks runder, havde hjemmebanefavoritterne ikke afgivet noget som helst, og derfor var taget ved at forlade Royal Arena. Stillingen var 6-0, og tribunerne flyttede sig fra side til side.

Anført af Benjamin 'blameF' Bremer, der sluttede første map med imponerende 30 kills, fortsatte Astralis de overlegne takter.

Tankerne begyndte at associere sig med noget, der skete for et par år tilbage, hvor Astralis vandt tre Majors i træk, og der var den her Astralis-vibe, hvor det føltes, som om Astralis-spillerne er flere sekunder foran modstanderne i både tanke og handling.

Med arenaen i ryggen gik Astralis til pause på kampens første map, Mirage, med en føring på massive 12-3.

Efter pausen blev Astralis-gutterne en smule mere menneskelige. Ja, faktisk lignede det kort, at de var ved at smide det hele på gulvet.

FaZe reducerede til 10-13, men derfra gik alvoren op for kaptajn-'Gla1ve' og kompagni. Tre vundne runder i streg, og Royal Arena eksploderede i ekstase. 1-0 til dem, tilskuerne heppede på.

Astralis vinder første map i vind eller forsvind-kampen mod FaZe Clan ved BLAST Premier Fall Final i Royal Arena. Video: Nicolai Dvinge

Fra himmel til helvede

Mellem første og andet map var der dømt bar' kasse-fest rundt omkring hos Astralis-fansene.

Det lugtede af en ydmygelse, og det så ud til, at øllene smagte rigtig godt. Smagen skulle dog forværres, besluttede FaZe-frontmanden Finn 'karrigan' Andersen.

Det danske CS:GO-koryfæ, der selv mener, han er gamernes svar på Michael Laudrup, var klar til at tage kampen op.

Med sin norske ven 'rain' regnede det med vundne runder til FaZe på Nuke. Ironisk nok, for det var Astralis, der havde valgt det map.

FaZe kom hurtigt foran 5-0, før Astralis fik stoppede blødningen. Blødningen var dog så kraftig, at plasteret faldt af, og FaZe med ild i logoet noterede sig for en 10-2-føring.

Astralis fandt ikke åbninger på Nuke - heller ikke da de fik lov at tage sig ud som Counter-Terrorister. 'rain' sluttede med en rating på 2.04. Og hvor godt er det så lige? Det er kolossalt.

FaZe vandt andet map 16-5, og Astralis-arenaen havde fået sig en gedigen mavepuster.

Den sjette mand

Tredje map var ikke mere end en runde gammel, før Royal Arena gyngede igen.

'Xyp9x'og 'Lucky' havde sigtekornet indstillede på FaZe-hovederne, og med to kills hver sikrede de Astralis en 1-0-føring efter den tit så afgørende pistolrunde.

"Låååå Låååå Låååå Lå Lååålåååå". Sådan sang tilskuerne de efterfølgende runder, hvor Astralis-holdet brillerede igen.

Flere gange var hele arenaen oppe at stå for at hylde Astralis, men især ottende runde satte noget i gang. Her viste 'k0nfig' sin klasse med fire kills. Og det var lige, hvad fansene havde brug for.

Kristian 'k0nfig' Wienecke leverer vildt spil med fire kills. Video: TV 2 SPORT

I fodbold taler man tit om den 12. mand. I LAN-Counter-Strike kan man lige så tale om den sjette mand. Det faktum, at tilskuerne har en så stor betydning, at de nærmest deltager i spillet.

Det sjove ved Counter-Strike er sågar, at tilskuerne kan påvirke spillet. Er en Astralis-spiller ved at bevæge ind i en dum situation, skal hele salen nok sende advarselssignaler i form af råb og skrig. Det gjorde Royal Arena, og Astralis-spillerne kvitterede.

Astralis havde muligheden for at føre med mere, men kunne stadig gå til pause med en stor føring på 11-4.

Hvad der lignede en sikker sejr, endte med at blive en neglebidder.

FaZe sejrede således i de første fire runde efter skiftet på Nuke, hvorfor Astralis' føring var decimeret til blot tre. 11-8 til danskerne.

Astralis havde dog sat kursen mod endnu en kamp i Royal Arena. Og den drøm var de ikke klar til at opgive.

Med et imponerende run de sidste runder sikrede Astralis en sejr på 16-9. Og endnu en gang var Royal Arena elektrisk. Danskerne er klar til endnu en kamp. FaZe forlader turneringen som det andet hold.