E-sport

Udtalt kærlighed til dansk stjerne var ikke nok

Nicolai 'dev1ce' Reedtz og NiP havde opbakning fra Royal Arena-tilskuerne, men det var ikke nok til at avancere ved BLAST Fall Final.

Det danske publikum i Royal Arena har ikke glemt deres gamle kærlighed.

Den tidligere danske Astralis-stjerne Nicolai 'dev1ce' Reedtz, der var en stor faktor under Astralis' absolutte storhedstid, er som bekendt skiftet til svenske NiP. Men hvad er det nu, man siger om gammel kærlighed? Den ruster ikke.

Det er 'dev1ce' den perfekte illustration på, for han modtog uanede mængder kærlighed fra tilskuerne, da det svenske hold fredag mødte Liquid ved BLAST Premier Fall Final. Den store kærlighed til danskeren var dog ikke nok, da NiP smed en 1-0-føring og tabte 2-1 til amerikanerne.

Liquid 2 - 1 NiP

  • 1. map, Inferno: 13-16 (flest kills: 'dev1ce' med 25)
  • 2. map, Mirage: 16-4 (flest kills: 'NAF' med 21)
  • 3. map, Overpass: 16-11 (flest kills: 'NAF' med 27)

Hvis det amerikanske mandskab ikke er verdensmestre i geografi, så kan de meget vel have byttet rundt på Sverige og Danmark her til aften.

Liquid var i den grad på udebane, og hele arenaen stod bag NiP med danskerne Nicolai 'dev1ce' Reedtz og Patrick 'es3tag' Hansen. Så meget, at man næsten troede, man befandt sig i det svenske.

Men, medgivet, der er naturligvis heller ikke særlig langt til Royal Arena, hvis man bor på den anden side af Øresundsbroen. Den store opbakning rakte dog ikke til en dansk/svensk sejr. NiP med de to danskere forlader derfor BLAST Fall Final.

'dev1ce' gik forrest med arenaen i ryggen

Nicolai 'dev1ce' Reedtz noterede sig for det højeste antal kills på første map, Inferno.

Den danske AWP'er kom haltende i gang - akkurat som sine holdkammerater - og derfor så NiP sig være bagud 3-0.

Der opstod dog ingen panik, og allerede i fjerde runde gik det op for alle, hvor meget den her kamp handlede om 'dev1ce'. Med en overlegen manøvre reducerede 'dev1'ce' til 1-3, og fra det øjeblik så han sig ikke tilbage.

Da NiP reducerede til 3-6, var det igen 'dev1ce, der leverede et stort highlight, og så var scenen lige som sat. Den tidligere Astralis-profil var skudt varm, det samme var holdkammeraterne, og med fem runder i streg var der pludselig ild i logoet hos svenskerne i Danmark.

NiP hev første map hjem med en 16-13-sejr.

Nicolai 'device' Reedtz nyder at spille på hjemmebane. Video: TV 2 SPORT

Et map til glemmebogen

Da de to mandskaber skulle duellere på Mirage, var der ikke meget spænding i luften. Ej heller kærlighed.

Liquid var på alle parametre bedst på banen, de selv havde valgt. NiP fik ikke et ben til jorden, hvorfor det hurtigt stod klart, at kampen skulle afgøres i tredje map.

Med 'NAF' i hopla vandt Liquid nemlig Mirage med 16-4.

Overskud på Overpass

NiP fik rimelig hurtigt rystet det skuffende andet map af sig.

Det svenske mandskab var bedst fra start på Overpass, hvor især danske 'es3tag' viste stort overskud og førte an til en 4-0-føring.

Liquid kom tilbage, og det begyndte at bølge frem og tilbage.

Liquid havde efterhånden overtaget føringen, men ved 10-10 gjorde 'dev1'ce noget, der fik publikum til at gå amok. Men et overlegent map og fire kills satte han kog i Royal Arena og bragte sit mandskab på 11-10.

Det skulle dog også være det sidste, for Liquid vandt de sidste seks runder og endte med at sende de danske darlings ud af turneringen.