E-sport

Arenaens reaktion var beviset på, at Astralis leverede noget utænkeligt

Astralis var undertippet, men med stor hjælp fra Royal Arena-tilskuerne leverede de et historisk comeback og satte landsmændene fra Heroic på plads.

Lørdagens sidste kamp ved BLAST Premier Fall Final i Royal Arena blev mindeværdig.

Astralis overkom en stor Heroic-føring i det danske topbrag og spillede sig videre til semifinalen efter en regulær ydmygelse af Heroic i andet map.

Astralis 2 - 0 Heroic

  • 1. map, Mirage: 19-15 (flest kills: ’k0nfig med 32)
  • 2. map, Nuke: 16-4 (flest kills: ’k0nfig med 24)
  • Astralis møder Vitality i semifinalen søndag

Da de 10 danskere indtog scenen i Royal Arena, var der ikke længere tvivl om, hvem der stod til at få den bedste opbakning.

Heroic blev mødt af buhråb. Astralis af jubelbrøl.

Inden det danske topbrag blev sat i gang, var Astralis i overtal. Et skridt foran med omtrent 90 procent af Royal Arena i ryggen.

Utænkeligt Astralis-comeback på Mirage

Casper ’cadiaN’ Møller og Heroic var tilsyneladende bedøvende ligeglade med, at opbakningen stod i Astralis’ navn.

Det danske ’udehold’ var bedst, da Mirage blev sat i gang, og de fik i den grad tysset Royal Arena med en 5-0-føring.

Astralis sled for pointene som terrorister på Mirage, og faktisk måtte de nøjes med at hente blot fire runder inden pausen. Heroic førte 11-4.

Og det største jubelbrøl inden pausen kom af helt andre årsager end spillet på serveren. Et kamera fangede den bænkede Astralis-stjerne ’dupreeh’, der lige pludselig blev vist på storskærmen. Og så gik Royal Arena ellers amok.

Amok begyndte de stille og roligt også at gå efter pausen, for her satte Astralis et historisk comeback ind.

Heroic førte 14-8 og 15-10 og havde spillet sig i en position, hvor de havde hele fem matchbolde. Eller mapballs, om man vil.

Heroic viste så stort overskud, at det bare var et spørgsmål om tid, før første map blev afgjort. Og ved stillingen 15-12 troede størstedelen af arenaen, at ’stavn’ havde sendt mappet i hænderne på Heroic.

Trods en svær en mod tre-situation spillede han sig i en en-mod-en mod ’blameF’, hvor han fik sat det første skud ind på Astralis-spilleren.

’blameF’ svarede dog tilbage, skød ’stavn’, stoppede bomben, og holdt Astralis i live i første map.

Heroic havde mange chancer for at afgøre første map til egen fordel. Her var 'stavn' utrolig tæt på, men det var ikke nok. Video: Nicolai Dvinge

Så meget i live, i ekstatisk synergi med publikum, at Astralis blev ved med at vinde, vinde og vinde. En brandvarm ’k0nfig’ var en stor årsag til, at Astralis afværgede både 14-8 og 15-10 og sendte mappet i overtid.

Her fortsatte Astralis de overlegne takter og vandt 19-15.

Reaktionen i Royal Arena var ikke til at tage fejl af. De havde håbet på et mirakuløst comeback, men de havde ikke troet på det. Nu var det en realitet, og reaktionen i salen var ikke til at tage fejl af.

Astralis var bagud stort set hele første map, men de vendte det hele og vandt på Mirage. Til stor glæde for Royal Arena. Video: Nicolai Dvinge

Et styks historieskrivning

Andet map på Nuke var noget direkte til CS:GO-historiebøgerne.

Det voldsomme comeback fortsatte bare ind i andet map, som ellers var valgt af Heroic.

Heroic virkerede paralyseret. Lammet. Omvendt var Astralis ligeglade og lovløse. De gjorde, hvad der passede dem.

De gav ikke noget for, at Heroic udnævnte sig selv som favoritter inden kampen. De gav intet for, at deres nye lineup kun har forberedt sig sammen i 11 dage. De gav intet for, at Heroic er højere oppe på verdensranglisten.

De smadrede igennem, ydmygede Heroic i første halvdel af Nuke, og kunne gå til pause med en føring på 14-1.

Astralis fører med voldsomme 14-1 efter første halvdel af andet map i kampen mod Heroic. Video: Nicolai Dvinge

Som man troede, reaktionen i arenaen ikke længere kunne toppes, tog man fejl. For hver runde, Astralis vandt, blev det bare vildere og vildere. Folk forstod ikke, hvad de var vidne til.

Heroic, verdensranglistens nummer 4, blev afmonteret af Astralis, verdensranglistens nummer 20.

Heroic kæmpede sig efter pausen til et par symbolske runder, men Astralis færdiggjorde rimelig konsekvent det store resultat. 16-4 over Heroic på Nuke. Et styks historieskrivning.

Hvem havde tænkt, at Astralis ville vinde i to maps over Heroic - og så endda efter et kæmpecomeback og efterfølgende en ydmygelse?

Et slag på tasken: Ingen.

Heroic siger nu farvel til BLAST Premier Fall Final i Royal Arena, mens Astralis kan gøre sig klar til endnu en stor oplevelse søndag.

Her møder de Vitaliy klokken 15.30. Vinderen af den kamp står over for NaVi i The Grand Final.