E-sport

Astralis-stjerne retter kritik – er træt af at høre på landsmænd

Astralis-kaptajnen Lukas 'gla1ve' Rossander har fået nok af snakken fra Heroic-lejren.

Hvem er Danmarks bedste CS:GO-hold? Heroic eller Astralis? Et spørgsmål, der bliver diskuteret voldsomt, og som for alvor er blusset op disse dage i Royal Arena.

Heroic-kaptajnen sagde i et interview med HLTV inden kampen mod Astralis, at vinderen ville have håneretten i årevis. Ligeledes sagde 'cadiaN' til TV 2 SPORT, at han så sit hold som klare favoritter mod Astralis. På baggrund af tidligere resultater og verdensranglisten.

Astralis svarede igen på den bedste måde ved at ydmyge Heroic foran de danske fans i Royal Arena. Og efter kampen svarede Astralis-kaptajnen, 'gla1ve', så verbalt igen.

- At vi kan vinde over Heroic, som elsker at kalde sig selv Danmarks bedste, føles jo bare sindssygt dejligt. Man bliver sgu lidt træt af at høre på det samme hele tiden fra dem. Den ene dag vinder de, den anden dag taber de, men de bliver ved med at kalde sig Danmarks bedste. Så er de ikke Danmarks bedste. Så er de Danmarks bedste igen.

- Kan de ikke bare tage det lidt stille og roligt og spille en kamp ad gangen. Bare en gang imellem, siger Astralis-kaptajnen til TV 2 SPORT efter sejren over Heroic.

Han er skidetræt af at høre på 'cadiaN' og Heroics interviews

TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche

Men har 'gla1ve' og de andre Astralis-spillere så tænkt sig at hovere i et år, som 'cadiaN' inden kampen proklamerede, der var på spil?

- Jeg har ikke tænkt mig at sige, jeg kan prale i et år over at vinde en kamp i Royal Arena. Det har jeg virkelig ikke. Taler stjernerne på ryggen ikke sit eget sprog? Så behøver vi ikke sige så meget mere, siger han og vender sig om.

Her peger han på de fire stjerner, der symboliserer de fire Major-sejre. Og nok med en skjult hentydning til, at Heroic stadig har den første til gode.

"Et signal, der vil noget"

TV 2 SPORTs Counter-Strike-eksperter forstår godt, hvorfor 'gla1ve' reagerer, som han gør.

Det forklarer Jacob 'Pimp' Winneche:

- Et er at gøre det på serveren og scenen. Lade spillet og følelserne tale. Man kunne mærke, at det oser ud af 'gla1ve'. Han er skidetræt af at høre på 'cadiaN' og Heroics interviews, og den måde de hele tiden sætter tingene op til en kamp, det ikke er.

- Det, der er fedt ved 'gla1ve i den her situation, er, at han ikke siger ret meget, men at han vender ryggen til og viser fire stjerner. Det er virkelig et signal, der vil noget. Jeg kan godt lide Cadian-interviews, og jeg kan godt lide, der kommer noget karakter på. Men du gør dig til en skydeskive og et mål for 'gla1ve', og det skal man åbenbart passe på med.

Han bliver bakket op af Niels 'rizc' Topp.

- Jeg kan godt lide, der er karakter. Det skal der være i Counter-Strike. Counter-Strike skal ikke være sådan noget vattet pis, hvor vi bare sidder. Det er sport, og det får følelserne op i alle.

Astralis vandt lørdag aften 2-0 over Heroic ved BLAST Premier Fall Final i Royal Arena. Søndag spiller danskerne semifinale mod Vitality klokken 15.30.