Danske stjerner overlever kollaps – sikrer topbrag mod Astralis

Heroic leverede en imponerende sejr på 2-1 over Liquid og har sikret sig et brag af en kamp mod Astralis i Royal Arena.

Store favoritter. På hjemmebane i Royal Arena. Og udsigt til et dansk topbrag mod Astralis.

Alle elementer for at finde motivation var til stede, da det danske CS:GO-hold Heroic mødte amerikanske Liquid ved BLAST Premier Fall Final i Royal Arena lørdag eftermiddag.

Heroic var flere gange undervejs begravet i kulkælderen, men formåede på spektakulær vis at rejse sig. Kaptajnen Casper 'cadiaN' Møller trådte til, da der var allermest brug for det, og Heroic har med en sejr over Liquid sikret sig et brag af en vind eller forsvind-kamp mod Astralis lørdag aften.

Heroic 2 - 1 Liquid

  • 1. map, Overpass: 12-16 (flest kills: EliGE med 27)
  • 2. map, Nuke: 16-13 (flest kills: TeSeS med 25)
  • 3. map, Inferno: 16-12 (flest kills: 'sjuush' med 23)

Heroic fik en stående applaus fra tilskuerrækkerne, da de ankom til Royal Arena lørdag.

Her skulle det danske tophold for første gang få muligheden for at vise sig frem foran hjemmebanepublikummet i Royal Arena.

Med medvind i ryggen kom danskerne flyvende fra start. Første var det 'stavn', der med et ace skød hele Liquid-holdet og bragte Heroic på 2-0 på Overpass.

De gode takter fortsatte, Liquid led, og Royal Arena kunne næste ikke være i sig selv. Specielt ikke, da 'sjuush' alene mand nedlagde tre Liquid-spillere og bragte danskerne foran 10-5.

Heroic kom godt fra start mod Liquid ved BLAST Premier Fall Final i Royal Arena. Video: Nicolai Dvinge

Pludselig blev der stille

Heroic kom også perfekt ud efter sideskiftet med to hurtige runder. Men så startede et større dansk kollaps.

Det amerikanske mandskab viste deres gigantiske erfaring med store spil fra de rutinerede profiler som 'FalleN' og 'EliGE'.

Derfor vandt de massive 11 runder i streg. I takt med at runderne blev vundet som perler på en snor, blev stemningen mere og mere nedtrykt i Royal Arena.

De ellers så håbefulde, danske Heroic-fans sang ikke længere. Der var bomstille. Som var det et bibliotek, der lagde rammerne til et af verdens største CS:GO-events.

Heroic kunne intet stille op, og derfor blev første map tabt med 12-16.

Heroic førte 12-5, men endte med at tabe 12-16 på Overpass til Liquid. Video: Nicolai Dvinge

Fandt det ekstraordinære på Nuke

Heroic-holdet fik sig en tiltrængt pause. Det var tid til at puste ud. Analysere, motivere og kigge fremad.

Selvom første map var tabt, var kampen stadig ikke slut. På trods af begravelsesstemningen i Royal Arena efter 11 tabte runder i streg fornemmede man, at der ikke skulle meget til for at få gang i arenaen.

De danske Heroic-fans reagerede højlydt og glædeligt på selv de mindste positive tegn fra de danske stjerner, og den energi skulle Heroic bare udnytte. Og det gjorde det.

Med elegant og flydende Counter-Strike var danskerne foran 6-2, og det emmede så småt af, at kampen skulle ud i et tredje og afgørende map.

Men så opstod fænomenet deja-vu. Efter at have været foran i stort set hele andet map bed Liquid fra sig som terrorister. Amerikanerne kom foran 13-11, og stemningen var igen på et lavpunkt.

Heroic-kaptajn Casper 'cadiaN 'Møller fandt dog noget særligt frem i sine holdkammerater. Da det spidsede allermest til, var danskerne smartest. Og klogest.

Heroic vandt de efterfølgende fem runder og skubbede til taget i Royal Arena. 16-13 i dansk favør på Nuke.

Heroic var tæt på at smide endnu en føring, men i andet map på Nuke fandt de noget særligt frem og sejrede over Liquid. Video: Nicolai Dvinge

Afgørelsens time

Inferno var blevet udpeget som kampens decider. Og banen levede op til sit navn, for det blev et sandt inferno for de to hold.

Det var et pinefuldt, følelsesmæssigt helvede at være i, for kampen bølgede frem og tilbage. I sin mest bogstavelige forstand.

Heroic bragte sig på 4-0, men herfra var det umuligt at blive klog på, hvilken vej kampen ville gå. Resultattavlen viste 4-4. Og så 5-5. 6-6. Og senere 8-8.

Bedst som man troede, Liquid var på vej mod sejren med en 11-8-føring, hvor Heroic lignede et hold, der var begravet i kælderen, vendte det hele igen.

11-11, og 'cadiaN' fik Royal Arena til at drømme. Se bare videoen herunder:

Heroic bringer sig på 11-11 efter et stort spil af 'cadiaN'. Video: Nicolai Dvinge

11-11 blev til 14-11, Heroic storspillede, og de danske fans var i stødet. To runder mere, og Heroic/Astralis-braget i Royal Arena ville være en realitet.

'cadiaN' viste stort overskud i flere situationer, og med kloge beslutninger var sejren en pludselig en realitet. Og han påpeger selv hvorfor:

Heroic vandt sidste map 16-12 og spiller mod Astralis lørdag aften i Royal Arena.