E-sport

Heroic-stjerner er ikke i tvivl - ser sig selv som favoritter mod Astralis

Lørdag aften står de to danske CS:GO-stjernehold Heroic og Astralis over for hinanden ved BLAST Premier Fall Final i Royal Arena.

Med dansk pas og hang til CS:GO bliver det ikke større.

Lørdag aften står Heroic og Astralis ansigt til ansigt. Endda på dansk grund, foran tusindvis af danske fans og i en vind eller forsvind-kamp i en af årets største turneringer.

Heroic er ifølge bookmakerne favorit, og den titel er de slet ikke bange for at tage på sig i Heroic-lejren.

- Vi er store favoritter til kampen. De har ikke haft mere end 11 dages forberedelse (med det nye hold, red.). Så det bør være en kamp, vi skal vinde. Men de har stærke spillere, så det bliver en spændende kamp, siger Rasmus 'sjuush' Beck til TV 2 SPORT.

Han bliver støttet op af Heroic-kaptajnen Casper 'cadiaN' Møller:

- Vi har favoritværdigheden. Alt andet ville være tosset at sige. Men dermed ikke sagt, at det ikke bliver en utrolig lige kamp. Jeg har stor respekt for Astralis-spillerne, og de kan sagtens slå os. Men favoritværdigheden ligger hos os. Det siger verdensranglisten. Og det siger tidligere resultater, siger 'cadiaN' til TV 2 SPORT.

Rammerne til et stort dansk topbrag er på plads. Royal Arena beviste fredag aften, at Astralis stadig har en stor plads i danskernes hjerter, selvom Heroic det seneste stykke tid har været det bedste danske CS:GO-hold.

"Astralis er på hjemmebane"

Astralis emmer af storhed, men de seneste par år har ikke været på niveau med tidligere. Derfor er Heroic på papiret favoritter, og TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche tror da også, Heroic-spillerne sidder med en god mavefornemmelse.

- Jeg tror, ’cadiaN’ og Heroic går ind til kampen mod Astralis med ro i maven velvidende, at de er det mere sammentømrede hold. Og det er som regel sådan, de vinder deres kampe.

Det er dog på ingen måde ensbetydende med, at Royal Arena kommer til at stå bag Heroic lørdag aften. Tværtimod.

Astralis har i sin storhedstid fået samlet en massiv fangruppe, og dem kommer vi også til at se og høre lørdag aften.

- Vi skal ikke glemme, at Astralis er på hjemmebane. Jeg ved godt, det er i Royal Arena, men det kunne lige så godt hedde Astralis Arena. Når vi først kommer i gang, er jeg ikke i tvivl om, at de fleste holder med Astralis, vurderer 'Pimp'.

Heroic-stjernen Casper 'cadiaN Møller er heller ikke sikker på, hvordan arenaen kommer til at reagere på danskerkampen lørdag aften.

- Det bliver spændende at se, hvordan arenaen bliver delt op. Jeg ser sindssygt mange Heroic-trøjer. Tilskuerne har hidtil kunnet heppe på de danske hold. Nu bliver den for alvor sat på prøve, siger han til TV 2 SPORT.

Martin ’Stavn’ Lund fra Heroic er dog lidt mere beskeden i sin vurdering, da han taler med TV 2 SPORT:

- Astralis har jo været holdet, de danske fans har kigget mod de senere år. Jeg tror, der er et par fans, der er hoppet over til os, men jeg må da indrømme, at jeg tror, de fleste i salen kommer til at holde med Astralis. Men jeg håber, de er klar på en god, dansk kamp.

Astralis og Heroic spiller mod hinanden på et endnu ukendt tidspunkt. Når NaVi og Vitality har spillet færdig, går der 40 minutter, og så bliver danskerbraget sat i gang.

Du kan naturligvis se kampen på TV 2 ZULU og TV 2 SPORT.