E-sport

- De råber, skriger og griber fat i os. Jeg nyder det virkelig

Astralis-spillerne nyder den store støtte, de i øjeblikket oplever af danskerne i Royal Arena.

Astralis hentede for nylig de danske profiler Benjamin 'blameF' Bremer og Kristian 'k0nfig' Wienecke.

Stjerner som 'Peter 'dupreeh' Rasmussen og Emil 'magisk' Reif blev bænket, men på trods af under to ugers træning med det nye lineup leverer Astralis stort i øjeblikket.

Ved BLAST Premier Fall Final i Royal Arena vandt Astralis lørdag aften 2-0 over landsmændene fra Heroic, og det var foran et ellevildt publikum, der i den grad støttede Astralis. Den store støtte på hjemmebane glæder de danske stjerner:

- Det er en fantastisk oplevelse det her. Det er fuldstændig sindssygt, at der er så mange Astralis-fans og så mange Astralis-trøjer. Og endda også med mit navn bagpå.

- De råber og skriger og griber fat i os. Jeg nyder det virkelig, siger 'k0nfig' til TV 2 SPORT efter sejren over Heroic.

Philip 'Lucky' Ewald var en af de store Astralis-aktører i sejren over Heroic.

Og han medgiver, at hjælpen fra danskerne er med til at løfte holdet.

- Det er så sindssygt. Opbakningen er endnu bedre end forventet. Det her crowd er så højt, at vi kan høre det hele tiden, og det giver altså bare noget ekstra, siger han til TV 2 SPORT.

"Kunne lige så godt hedde Astralis Arena"

Var der inden danskerbraget tvivl om, hvilket af de danske hold der havde størst opbakning, blev der sat en fed streg under det lørdag aften.

Der var god opbakning til begge hold, men der var ingen tvivl om, at Astralis høstede de største jubelråb. Fra størstedelen af publikummet.

Det havde TV 2 SPORTs Conter-Strike-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche dog også forestillet sig. Det gav han udtryk for inden danskerbraget:

- Vi skal ikke glemme, at Astralis er på hjemmebane. Jeg ved godt, det er i Royal Arena, men det kunne lige så godt hedde Astralis Arena. Når vi først kommer i gang, er jeg ikke i tvivl om, at de fleste holder med Astralis, vurderer 'Pimp'.

Astralis var bagud stort set hele første map, men de vendte det hele og vandt på Mirage. Til stor glæde for Royal Arena. Video: Nicolai Dvinge

Astralis får som minimum én kamp mere foran hjemmebanepublikummet i Royal Arena. De spiller semifinale mod Vitality søndag klokken 15.30.

Vinder Astralis den kamp, møder de umiddelbart efterfølgende NaVi i finalen. Se det hele på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.