E-sport

Franskmand elskede at tysse på de danske fans

Royal Arena-tilskuerne fik ikke, hvad de kom efter, da Astralis tabte 1-2 til franske Vitality ved BLAST Premier Fall Final.

Dan ’apEX’ Madesclaire er en modig mand.

Søndag aften tog den franske Vitality-kaptajn den ulige kamp op mod de tusindvis af danske Astralis-fans i Royal Arena.

Arenaen var i højere grad fyldt med Astralis-fans, end den var fyldt med CS:GO-fans i semifinalen mellem de to hold. Og det gik undervejs i kampen ’apEX’ på.

Ham selv og de andre Vitality-stjerner lavede genialiteter på stribe, men gang på gang blev det mødt af buh-råb. Ganske enkelt, fordi det gik ud over danskernes favorithold. Derfor blev franskmandens mission rimelig simpel.

- Vi vidste godt, at publikum ville være imod os, allerede da Astralis vandt kampen over Heroic lørdag. Men jeg må være ærlig. Jeg elsker den slags. Jeg elsker at gøre dem stille. Og det var vores vigtigste opgave i dag. At tysse dem.

- Jeg er virkelig stolt af mine drenge. Det er altid fedt at vinde over Astralis, siger ’apEX’ til TV 2 SPORT efter sejren i Royal Arena.

Er uhøflig det meste af tiden

Undervejs i 2-1-sejren over Astralis udspillede der sig mange mærkværdige scener med Vitality-kaptajnen.

Med flabede gestikulationer og grimasser var der ingen i arenaen, der var i tvivl om, at han var i færd med at gøre sig upopulær.

Det giver den franske profil dog ikke meget for. Som han selv siger, så er det ham, der står i finalen. Og selv hans holdkammerater kender ham som en mindre høflig personlighed.

- Jeg er uhøflig. Det er jeg det meste af tiden. Også over for mine holdkammerater. Men de ved det. Jeg er uhøflig her. Jeg er uhøflig i træningen. Når vi spiller online. Så de ved, hvordan de skal reagere, for de vil ikke have, jeg er sur på dem. Jeg er, som jeg er.

'apEX' forventede derfor heller ikke, at han ville få Royal Arenas opbakning i finalen mod NaVi.

I finalen gjorde 'apEX' og Vitality, hvad de kunne, men favoritterne fra NaVi blev for stor en mundfuld, og de franskmændene måtte se sig slået med 1-2.