E-sport

Danskere tæt på nyt hold efter Astralis-exit

De danske stjerner Peter ’dupreeh’ Rasmussen, Emil ’Magisk’ Reif og Danny ‘zonic’ Sørensen står klar i kulissen.

Puslespillets brikker ser ud til at passe sammen.

Billedet af et danskfransk stjernehold tegner sig, efter at årets sidste Counter-Strike-turnering søndag aften sluttede. Da franske Vitality røg ud i semifinalen af BLAST Premier World Finals, gav holdets kaptajn, Dan ’apEX⁠’ Madesclaire, et følelsesladet interview, og her stod det klart, at holdets spillere har spillet deres sidste turnering sammen.

Er du stolt over det, I har opnået?

- Selvfølgelig er jeg det. Det har været tre år, hvor vi har arbejdet sammen på holdet. Det specielt at sige farvel til folk som Rémy ’XTQZZZ’ Quoniam. Det er det, siger ’apEX’ i det officielle interview, inden han må afbryde interviewet på grund af for mange følelser.

Tidligere Astralis-trio på vej - og det undrer ekspert

I begyndelsen af november erfarede blandt andre TV 2 SPORT, at de bænkede Astralis-stjernespillere Peter ’dupreeh’ Rasmussen og Emil ’Magisk’ Reif samt træner Danny ‘zonic’ Sørensen skifter til den franske organisation.

Siden er der dog ikke sket noget, og siden rygtet har Vitality-spillerne leveret stort på serveren.

Spekulationerne har skabt en form for trodseffekt, hvilket har ført dem til sejr i IEM Winter, andenplads i BLAST Premier Fall samt tredjeplads i BLAST Premier World Finals.

Den flotte periode har givet dem en placering som nummer to på verdensranglisten. Derfor kan det virke tosset at skifte træner og to spillere ud. Det mener blandt andre Counter-Strike-ekspert Janko ’Ynk’ Paunović.

- Det føles lidt for ekstremt taget i betragtning af holdets gode form. Det bliver meget svært at finde samme bånd på holdet med de nye spillere, lyder det fra eksperten.

Tre Vitality-folk siger farvel

Men den ser ud til at være god nok. Holdets snart forhenværende spiller Richard ’shox⁠’ Papillon tog afsked turneringen:

- Jeg vil sige tak til alle for at følge os gennem hele året. Personligt kan jeg ikke sige noget lige nu. I får mere information snart.

Twitter kalder han det for ”et afsluttet kapitel”.

Også holdets træner, Rémy ’XTQZZZ⁠’ Quoniam, er færdig på holdet. På Twitter har han lavet et opslag, hvori han leder efter nye udfordringer.

Også Jayson ’⁠Kyojin’ Nguyen Van annoncerede på det sociale medie efter turneringen, at det er slut.

Rygterne går på, at ’⁠apEX⁠’, Mathieu ’⁠ZywOo⁠’ Herbaut og Kévin ’misutaaa⁠’ Rabier skal være holdkammerater med Peter ’dupreeh’ Rasmussen og Emil ’Magisk’ Reif.