E-sport

Dansk stjerne holder pause - har mentale problemer

Nicolai 'dev1ce' Reedtz tager en pause fra CS:GO. Han vil beskytte sit mentale helbred efter et svært 2021.

Den tidligere Astralis- og nuværende NiP-stjerne Nicolai 'dev1ce' Reedtz har taget en pause fra CS:GO.

Indtil nu har der ikke været klarhed over grunden, men nu åbner den danske stjerne op omkring årsagen til sit fravær.

Mit mentale helbred er blevet hårdt udfordret i år

Nicolai 'dev1ce' Reedtz

Det gør han i et længere Twitter-opslag, hvor han forklarer, at et hårdt 2021 har sat sine spor, og at han gerne vil passe på sit mentale helbred. Dertil kommenterer han også på de nye rygter, der sender ham tilbage til Astralis.

- Hej venner. 2021 har været et hårdt år for så mange mennesker, inklusiv mig selv. I dag er der nye spekulationer om årsagen til, at jeg i øjeblikket tager en time out. Jeg burde ikke give et svar, men da det viser sig at være uretfærdigt over for mine holdkammerater, tænkte jeg, at det var bedst at med en forklaring.

- Mit mentale helbred er blevet hårdt udfordret i år. Både af personlige årsager og af det pres, der følger med at spille professionel e-sport. NIP og mine holdkammerater har været meget forstående i at lade mig arbejde på mit mentale velvære her i slutningen af ​​året.

- Jeg har taget aktive skridt mod bedring, og jeg glæder mig til at udføre den arbejdsindsats, der vil gøre mig i stand til at komme tilbage til toppen af ​​mit spil og være den bedste udgave af mig selv. Alle disse nonsensrapporter om, at jeg forlader holdet, er præcis det - nonsens.

Han skriver videre, at når nogen har problemer omkring deres mentale sundhed, er det helt afgørende, at de får "tid og plads til at håndtere dem - og ikke blive bombarderet med falske udsagn."

- Jeg håber, at dette tjener til at stoppe yderligere foruroligende rygter, og jeg beder venligst medierne om at respektere mit privatliv på nuværende tidspunkt. Mange tak for jeres forståelse. Jeg ser frem til et strålende 2022, lyder det fra CS:GO-stjernen i opslaget.

Se opslaget og den tilhørende kommentartråd her:

Ikke den første til at tage pause

Nicolai 'dev1ce' Reedtz er ikke den første danske CS:GO-stjerne, der tager sig en pause fra den krævende sport.

Tidligere har Astralis-stjernerne Andreas 'Xyp9x' Højsleth og Lukas 'gla1ve' Rossander trukket stikket efter udbrændthed og stress, hvilket bidrager til fortællingen om det pres, CS:GO-spillere på allerhøjeste niveau lever under.

Nicolai 'dev1ce' Reedtz fik sit store gennembrud for Astralis, hvor han i en række år spillede og var blandt verdens allerbedste spillere. I april 2021 skiftede han så til svenske Ninjas in Pyjamas (NiP).

Men hans gamle arbejdsgiver har bestemt ikke glemt deres tidligere stjerne, og det danske hold har også reageret på Twitter-opslaget fra 'dev1ce'.

- Stor respekt for at bringe fokus på vigtigheden at mentalt heldbred. Få det bedre, mester, skriver Astralis i en kommentar til opslaget..

Det er endnu uvist, hvornår den danske stjerne vender tilbage for NiP.